Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două meciuri decisive pentru Săgeata

ro

02 Nov, 2010 00:00 1230 Marime text
sageata.jpgDuelurile cu FC Botoşani şi cu Ceahlăul vor decide dacă trupa lui Aurel Şunda păstrează şanse de a se bate pentru accederea în primul eşalon fotbalistic

După zece etape scurse din actualul sezon, Săgeata Năvodari se află în continuare în lupta pentru promovare, ocupând poziţia a doua în clasamentul Seriei I, la două puncte de liderul Ceahlăul.

Deşi a avut şansa de a rămâne la egalitate de puncte cu liderul, Săgeata nu a reuşit decât un rezultat de egalitate în derbiul local de la Ovidiu, fapt ce a permis Ceahlăului să se distanţeze la două puncte în fruntea ierarhiei. Chiar şi-aşa, lupta la vârful clasamentului rămâne în continuare deschisă, doar trei puncte despărţind primele trei locuri. Pentru formaţia pregătită de Aurel Şunda urmează însă două meciuri care vor decide într-o anume măsură dacă Săgeata rămâne sau nu în cărţi pentru accederea în primul eşalon fotbalistic. Astfel, la sfârşitul acestei săptămâni, echipa năvodăreană va primi vizita celor de la FC Botoşani. Formaţia moldoveană vine după cinci meciuri consecutive fără înfrângere, fapt ce i-a permis să facă un salt până pe locul 4 în clasament, la doar patru puncte de locul secund. O victorie a Săgeţii i-ar menţine pe năvodăreni în coasta liderului, dar, în acelaşi timp, s-ar distanţa faţă de principalele urmăritoare în lupta pentru locul 2, ultimul care asigură promovarea. Cele două formaţii s-au mai întâlnit în urmă cu trei luni, într-un amical, câştigat de echipa de la malul mării cu 1-0. Meciul cel mai important pentru Săgeata este programat abia peste două săptămâni, la Piatra Neamţ, elevii lui Aurel Şunda urmând să joace în derbiul Seriei I, cu Ceahlăul. Chiar dacă s-a scurs doar o treime din actualul sezon, antrenorul năvodărenilor nu vrea încă să se gândească la promovare, pentru a nu pune o presiune suplimentară pe jucătorii săi, însă vrea ca echipa să abordeze următoarele meciuri la victorie. "Promovarea nu este un obiectiv pentru noi, însă ne antrenăm şi vrem să câştigăm fiecare meci şi ne jucăm şansa. În ceea ce priveşte meciul de la Ceahlăul, nimic nu este sigur în fotbal, aşa că vom încerca să câştigăm", a declarat Şunda, tehnician obişnuit cu promovările în prima ligă, după cele reuşite cu UMT, CFR Cluj şi Unirea Alba Iulia.

Cea mai bună defensivă din Seria I

Deşi a primit două goluri în meciul cu FC Viitorul, Săgeata Năvodari rămâne echipa cu cea mai bună defensivă din Seria I, având doar 7 goluri primite după zece etape. "Atuul nostru este că avem cea mai bună defensivă din serie. Dar, dacă vom primi trei goluri, va trebui să înscriem patru pentru a câştiga. Sper ca Săgeata să fie la finalul campionatului pe locul al doilea, dacă nu chiar pe primul", a declarat fundaşul Ciprian Dinu. Pe următoarele două locuri în această statistică se află FC Farul şi Ceahlăul, cu câte 8 goluri primite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii