Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis vrea victoria cu SCC Berlin

ro

23 Nov, 2010 00:00 1430 Marime text
cvmtomis.jpgBegan: "La Berlin am căzut psihic în setul al doilea şi nu am mai găsit resursele să ne revenim. Cred că în meciul tur nu am evoluat la potenţialul nostru maxim"

Club Volei Municipal Tomis va înfrunta mâine, în Sala Sporturilor din Constanţa, formaţia germană SCC Berlin, în manşa retur a şaisprezecimilor de finală ale Cupei CEV.

Învinsă fără drept de apel în meciul tur cu SCC Berlin, cu scorul de 3-0, formaţia pregătită de Viktor Sidelnikov nu renunţă la luptă. Formaţia de pe litoral are şansa de a merge mai departe cu o victorie, indiferent de scor, cu condiţia de a se impune şi în "setul de aur", profitând astfel de noul regulament de calificare în competiţiile europene. Confederaţia Europeană de Volei (CEV) a revenit la prevederea din sezonul în care s-a introdus această modalitate de departajare. Dacă anul trecut primul criteriu de departajare în cazul egalităţii la victorii era setaverajul acumulat în cele două manşe, începând cu această ediţie a cupelor europene se joacă setul de departajare, indiferent de setaverajul general. "Am început cu stângul competiţia. La Berlin am căzut psihic în setul al doilea şi nu am mai găsit resursele să ne revenim. În orice caz, consider că în meciul tur nu am evoluat la potenţialul nostru maxim. Trebuie însă să trecem repede peste acel meci şi să facem un joc mult mai bun pentru a obţine o victorie şi să câştigăm şi setul de departajare. Sper ca spectatorii să vină în număr cât mai mare la sală", a declarat căpitanul Tomisului, Radu Began. La rândul său, antrenorul Viktor Sidelnikov este conştient de valoarea superioară a adversarului, însă speră ca jucătorii săi să anuleze acest avantaj prin mai multă concentrare în joc. "Ştim bine echipa din Berlin, una mult mai experimentată. Are în componenţă cinci jucători care au participat la Campionatul Mondial, noi, din păcate, nu avem. Însă, prin concentrare şi dăruire, sperăm să punem probleme şi dacă se poate să şi câştigăm. Vreau ca publicul să umple sala, însă, aşa cum le-am spus şi jucătorilor, dacă în sală sunt doar doi spectatori, ei trebuie să joace cât mai bine pentru cei doi. Prima dată jucăm pentru a câştiga, apoi trebuie să jucăm şi pentru spectatori", a spus tehnicianul rus.

Două noutăţi în lot

În lotul vicecampioanei României pentru meciul de mâine se vor afla şi cele două noi achiziţii ale grupării constănţene: maghiarul Zoltan David şi brazilianul Anselmo Sigoli. Zoltan David (29 de ani, 1,91 metri) s-a afirmat la echipa Kometa Kaposvar (Ungaria), după care a evoluat în străinătate, la Etoile du Sahel (Tunisia), Ethnikos (Grecia), Aon hotVolleys Viena (Austria) şi Bassano Volley (Italia, liga a doua). David are în palmares cu echipa din Kaposvar cinci titluri naţionale şi cinci Cupe ale Ungariei, iar cu formaţia din Viena a devenit campion al Austriei în 2007 şi 2008. Anselmo Sigoli (29 de ani, 1,90 metri) a jucat în Brazilia la Lupo/Nautico Araraquara, iar în ultimii ani a evoluat la UPCN Voley Club San Juan (Argentina), Rennes Etudiant Club (Franţa), UCS Fatima (Brazilia) şi Vitoria Guimaraes (Portugalia). Cei doi vor avea dreptul să evolueze în campionatul românesc abia anul viitor, după perioada de transferuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii