Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" continuă să surprindă „A fost o victorie neaşteptată"

ro

14 Mar, 2011 01:53 1327 Marime text
farul.jpgDupă 17 etape, FC Farul se menţine pe locul 7 în clasamentul Seriei I, cu 24 de puncte

După semieşecul de pe teren propriu cu FC Viitorul, formaţia pregătită de Gheorghe Butoiu a reuşit să învingă în deplasare pe FC Botoşani, una dintre cele mai bune formaţii din Seria I a eşalonului secund.

Fără 12 jucători care au făcut parte din lotul constănţean în turul campionatului, Farul a început în forţă partida de la Botoşani şi au deschis scorul după doar două minute de joc. Ştefan Ciobanu a pătruns în careu printre doi fundaşi botoşăneni şi l-a învins pe portarul gazdelor cu un şut la colţul scurt. După acest şoc, elevii lui Cristi Popovici s-au aruncat în atac, însă Vaşvari (minutul 15) şi Pălimaru (minutul 25) nu au reuşit să-l învingă pe Răuţă. Spre finalul reprizei, ocaziile de poartă se răresc, înmulţindu-se în schimb atacurile dure. Astfel, după ce Acsinte şi Paşcovici primesc câte un cartonaş galben după două intrări mai dure, în minutul 41 vine cea mai controversată fază a meciului. Botoşăneanul David este şi el avertizat de arbitrul Romulus Pop după o fault de la spate asupra lui Buzea. Un jucător constănţean încearcă să recupereze mingea de la Patache, acesta din urmă îl loveşte, gest sancţionat de centralul întâlnirii cu cartonaş roşu. Chiar şi în aceste condiţii, gazdele reuşesc să egaleze în debutul părţii secunde, prin Pălimaru, care înscrie cu capul după o centrare a lui Marius Matei. Bucuria gazdelor nu a durat foarte mult pentru că, la următoarea fază, „marinarii" preiau din nou conducerea pe tabelă. Sascău înscrie din faţa porţii, după ce portarul celor de la FC Botoşani a respins în faţa mingea trimisă cu capul de Ştefan Ciobanu. Acelaşi Ciobanu a avut şansa să ducă scorul la 3-1, în minutul 81, însă a fost blocat în ultimul moment de portarul Cherecheş. Scenariul din finalul primei reprize se repetă şi în ultimele momente ale meciului, David fiind eliminat după un fault la Ionuţ Lupu, anulând astfel orice încercare a gazdelor de a egala situaţia. „Marinarii" reuşesc astfel o victorie surprinzătoare pe terenul unei echipe bune a campionatului, însă se menţin pe locul 7 în clasament, cu 24 de puncte. Antrenorul Gheorghe Butoiu a început partida de la Botoşani cu următorul 11: Alexandru Răuţă - Niţescu, Ion Barbu (min. 69 - Dutciuc), Vajou, Paşcovici (min. 55 - Ionuţ Lupu) - Husein, Stăncioiu (min. 62 - Borza), Buzea, Liviu Ştefan, Sascău - Ştefan Ciobanu.

Apărarea - punctul forte

„A fost o victorie neaşteptată din punctul meu de vedere. Ştiam că FC Botosani este o echipă foarte bună, în timp ce noi, după încheierea turului, am pierdut 12 jucători. Punctul nostru forte a fost din nou apărarea. Avem o linie de fund foarte experimentată şi de aceea am primit şi puţine goluri până acum. Am avut şi şansă în meciul de astăzi. Am marcat repede, dar au contat foarte mult şi cele doua eliminări. Dacă jucam 11 contra 11 până la final, nu ştiu dacă rezultatul era acelaşi. A contat faptul ca FC Botoşani nu a jucat niciun meci oficial în acest retur. Cred însă că după două-trei etape o să vedeţi că şi Botoşaniul va pune multe probleme", a declarat antrenorul Farului, Gheorghe Butoiu, la conferinţa de presă de după partidă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii