Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Denigratorul de primari

ro

18 Oct, 2004 00:00 771 Marime text

Grevist de profesie

Stefan Balla, personaj de acum arhicunoscut al localitatii Eforie, a intrat in greva foamei * De fapt, Bala face greva foamei ori de cate ori este schimbat primarul, sperand ca fiecare nou ales sa fie de acord cu ilegalitatile lui * De aceasta data, acuza Primaria ca refuza sa-i elibereze actele pentru a-si vinde locuinta * Dupa ce Primaria i-a acordat o suprafata de teren in concesiune, Balla si-a ridicat insa imobilul pe terenul altuia * Lamurirea situatiei sale juridice urmeaza a fi pusa in discutia Consiliului Local, dar Balla nu prea are rabdare * Inarmat cu Constitutia Romaniei, si-a strans copiii ciorchine in fata Primariei, acuzand ca este supus unor abuzuri * Cu cativa ani in urma, Balla isi impodobise casa cu tot felul de lozinci impotriva primarului de atunci care, i se paruse ca il nedreptatise, la fel ca si cel de acum

Stefan Balla, de 50 de ani, personaj arhicunoscut al orasului Eforie a intrat iar in greva foamei, de aceasta data acuzand ca Primaria din localitate refuza sa-i intocmeasca actele pe imobilul pe care si l-a construit, astfel incat dumnealui impreuna cu cei sase copii ai sai si concubina, sa plece in Arad, unde sa-si intemeieze o alta gospodarie. Stefan Balla este un locuitor de-acum renumit al orasului. La fiecare schimbare de mandat, acuzand in stanga si-n dreapta fel de fel de abuzuri, Balla cere noului primar sa-i dea si lui cate ceva, pentru ca e sarac. Ceea ce nu e departe de adevar pentru ca Balla nu mai munceste de 14 ani, invocand fel de fel de boli. Are, in schimb, 6 copii, cel mai mic avand putin peste trei ani, despre care tatal afirma ca sunt "handicapati mintal". Unul dintre ei, spune Balla, si anume fetita in varsta de sapte ani, nu este in stare nici sa vorbeasca, nici sa se miste. Mai mult, unul dintre copii a disparut in urma cu circa sapte ani. Sotia sa, Maria Diaconu, de 40 de ani, despre care Balla afirma ca este verisoara "comandantului Gheorghe Munteanu de la Evidenta Populatiei", este casnica. Prin urmare, cele opt suflete traiesc dintr-un venit de aproape patru milioane de lei pe luna, bani proveniti, in mare parte, din fel de fel de ajutoare. Data fiind situatia deosebita in care se zbatea, familia s-a aflat, intotdeauna, pe lista de prioritati a Primariei Eforie. A primit ajutoare, haine, plapumi, lenjerii si tot ceea ce trebuie intr-o gospodarie. Mai mult, in urma cu patru ani, Primaria din localitate le-a oferit in concesiune un teren pentru a-si construi o locuinta. Biserica Penticostala nr.1 din Constanta si-a adus o contributie insemnata la ridicarea imobilului, sotia lui Balla fiind membra a bisericii. Mai precis, casa a fost construita exclusiv pe cheltuiala acesteia, iar la ridicarea ei au muncit zi si noapte membrii fratiei. Numai ca, dintr-o eroare regretabila, imobilul a fost construit pe un alt teren decat cel care ii fusese acordat de autoritati. La aceasta eroare si-a adus contributia, in primul rand Stefan Balla, care s-a apucat de constructie unde l-a taiat pe el capul, inainte de a sosi ajutoarele din partea bisericii. Asa ca locuinta sa se gaseste, acum, pe terenul altuia.

Biserica afirma ca Balla intentioneaza sa-si alunge sotia

Balla are insa impresia ca orice primar nou numit in functie are obligatia de a-i da lui cate ceva. Si cum casa are deja, s-a gandit ca primaria trebuie sa se ocupe de toate cele necesare incheierii contractului de vanzare-cumparare, mai precis certificate de urbanism, avize, proiecte, pe care, eventual, sa le si achite. De ceva vreme incoace, lui Balla i-a trecut prin gand ca, de fapt, ar vrea sa plece cu familia prin Ardeal, pentru ca in Constanta viata e scumpa. Ca urmare, s-a apucat sa-si scoata locuinta la vanzare. Si de aici au aparut problemele. Primaria a fost de acord cu eliberarea tuturor actelor necesare, numai ca problema lui Balla trebuie pusa in discutia Consiliului Local, pentru a putea rezolva cumva situatia juridica a terenului pe care a construit si care, de fapt, nu e al lui. Reclamantul este insa nemultumit pentru ca toate aceste proceduri cer timp, iar el nu prea are rabdare. Unde mai pui ca toate aprobarile si certificatele vor costa cam 30 de milioane de lei, si de unde sa aiba el atatia bani? De fapt, cel mai bine ar fi ca autoritatile locale sa-i gaseasca si un cumparator care sa dea exact pretul cerut de el si, eventual, sa-l transporte pana-n Ardeal. Mai mult, se pare ca Balla are cu totul alte ganduri. Intr-o adresa a Bisericii Penticostale catre Primaria Eforie, datata in 15 iulie 2002, reprezentantii bisericii afirma ca, din informatiile pe care ei le detin, reiese ca Stefan Balla nu se intelege prea bine cu sotia, pe care chiar ar intentiona sa o alunge. Potrivit celor mentionate in adresa, barbatul se lauda in stanga si-n dreapta ca imobilul este pe numele lui, copiii sunt pe numele lui, iar el vrea sa vanda casa si sa se mute. Incercand sa inlature o asemenea posibilitate, biserica a solicitat autoritatilor locale ca in actul de concesiune sa fie trecuta si Maria Diaconu si, mai mult, insasi Biserica Penticostala. Nemultumit in continuare, Stefan Balla a intrat de ieri dimineata din nou in greva foamei, sustinand ca primaria din localitate ii restrange dreptul la libera circulatie, impiedicandu-l sa mearga sa locuiasca acolo unde doreste. Localnicii din Eforie nici nu mai stiu a cata oara intra Balla in greva foamei, adunandu-si copiii ciorchine in fata primariei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii