Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima zi de misiune s-a încheiat în aplauze Consulul general al Chinei, Wang Tieshan, cetăţean de onoare al judeţului (galerie foto)

ro

24 Aug, 2010 00:00 1268 Marime text
consul.jpg

Consulul general al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Wang Tieshan, a primit ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa, titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului Constanţa“.

Distincţia i-a fost acordată de către preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, laolaltă cu mulţumirile pentru modul în care şi-a dus la îndeplinire mandatul. „Vă mulţumim pentru ceea ce aţi făcut pentru relaţiile româno-chineze. Sunt multe lucruri pe care domnul Wang Tieshan le-a făcut în calitate de consul general al Republicii Populare Chineze, atât pentru judeţul Constanţa, dar şi pentru întărirea relaţiilor dintre România şi China“, a declarat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, în momentul în care i-a înmânat titlul consulului general. Excelenţa Sa Wang Tieshan a fost aplaudat minute în şir de către toţi cei prezenţi în sala în care s-a desfăşurat şedinţa CJC, încheindu-şi astfel misiunea diplomatică sub semnul aprecierii constănţenilor. Vizibil emoţionat, consulul general Wang Tieshan a rostit la rândul său cuvinte de mulţumire faţă de reprezentanţii judeţului şi faţă de constănţeni. „Este o zi care va rămâne în istorie şi în viaţa mea. Sunt singurul diplomat străin din istoria Constanţei care primeşte acest înalt titlu şi, de asemenea, primul chinez căruia i se acordă acest titlu de înaltă clasă. Apreciez în mod deosebit toate forţele din România, indiferent de culoarea politică. Sunt pentru consolidarea relaţiilor dintre China şi România şi sunt foarte onorat să pot contribui la dezvoltarea acestor relaţii de lungă durată“, a declarat Excelenţa Sa Wang Tieshan. Odată cu acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al judeţului“, reprezentanţii autorităţii judeţene i-au oferit consulului general un tablou reprezentând Cazinoul Constanţa, însoţit, pe verso-ul pânzei, de un mesaj de apreciere din partea constănţenilor, transmis de şeful CJC. Soţia consulului general a primit la rândul ei un buchet de flori în semn de preţuire. Excelenţa Sa Wang Tieshan a oferit la rândul său, conducerii CJC, un tablou reprezentând doi ursuleţi panda. „Am ajutat la aducerea celor trei delfini în ţară şi acum vă dăruiesc un tablou cu ursuleţi panda“, a afirmat consulul general, amuzat. Excelenţa Sa a părăsit sala de şedinţe în aplauzele tuturor, încheindu-şi astfel misiunea diplomatică în ţara noastră. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii