Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Iulian Bîrsan s-a dat în judecată singur, de două ori

ro

17 Jun, 2011 00:00 3096 Marime text
Targusor_-_Iulian_Barsan_05.jpgEdilul şi-a intentat un proces prin care contestă decizia pe care a emis-o cu privire la reţinerea sporurilor considerate ilegale de Curtea de Conturi

Primarul comunei Târguşor a înaintat acţiune în instanţă chiar împotriva sa.

În dosarul nr. 9030/118/2011, Iulian Bîrsan are atât calitatea de reclamant, cât şi de pârât. În acţiunea înregistrată pe 14 iunie la Tribunalul Constanţa, având ca obiect „contestaţie act", materia juridică „litigii de muncă", este parte şi Constantin Leancu, viceprimarul comunei Târguşor, care are de asemenea calitatea de reclamant.

Contactat telefonic, primarul comunei Târguşor, Iulian Bîrsan, ne-a declarat că a contestat în instanţă decizia pe care a emis-o în calitate de primar ca urmare a controlului Curţii de Conturi, în urma căruia s-a stabilit că angajaţii aparatului administrativ al comunei ar fi încasat sporuri nelegale. Practic, Iulian Bîrsan a cerut în instanţă suspendarea deciziei pe care a semnat-o el însuşi în calitate de primar, prin care le cere angajaţilor Primăriei Târguşor, inclusiv sieşi, să returneze banii primiţi cu titlul de sporuri. „Curtea de Conturi a stabilit că sporurile sunt ilegale, iar eu ca primar am dat decizie de reţinere a acestor sume, aşa cum este procedura în astfel de cazuri. Eu am contestat apoi în instanţă această decizie", ne-a declarat Iulian Bîrsan. Edilul comunei Târguşor ne-a mai spus că şi ceilalţi angajaţi ai primăriei vor înainta acţiune în instanţă împotriva deciziei de returnare a banilor.

Primarul şi vicele luptă pentru 70 de milioane

„Şi eu şi domnul vice am avea de returnat aproximativ 70 de milioane de lei vechi. Suma este aceeaşi pentru toţi angajaţii, pentru că sporurile au fost acordate în mod egal", a subliniat primarul din Târguşor. Primul termen al acestui proces este programat să aibă loc pe 12 iulie.

De precizat că Iulian Bîrsan s-a mai dat o dată în judecată atunci când a intentat proces pentru a beneficia de spor de vechime. Mai exact, în dosarul nr. 3375/118/2010, Iulian Bîrsan a avut calitatea de reclamant, Consiliul Local Târguşor, al cărui reprezentant legal este, şi Comuna Târguşor, având calitatea procesuală de pârâţi. Primarul a pierdut procesul pentru sporul de vechime pe 25 august anul trecut, când Curtea de Apel i-a respins recursul declarat împotriva soluţiei date de Tribunal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii