Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iorgus „Consiliul Judetean este o bariera in calea descentralizarii"

ro

24 Aug, 2009 02:37 1072 Marime text

zanfir.jpgDeputatul PD-L Zanfir Iorguş a afirmat, ieri, că România nu poate ieşi din criză fără o raţionalizare a cheltuielilor.

Democrat-liberalul a dat ca exemplu administraţia locală din Mangalia, al cărei personal a crescut din 2005 şi până în prezent cu 60 de procente. Fost primar al Mangaliei, Iorguş a precizat că, dacă în 2005, administraţia locală a municipiului avea la dispoziţie un număr de aproximativ 120 de angajaţi, în 2009, organigrama numără cu 110 persoane în plus. Parlamentarul a subliniat, totodată, că durata de răspuns la solicitările cetăţenilor nu s-a redus, ci dimpotrivă. Iorguş consideră că personalul din administraţia locală trebuie să fie dimensionat în raport cu necesităţile, dar şi cu numărul de locuitori, întrucât locuitorii sunt cei care suportă orice salariu în plus.

În ceea ce priveşte descentralizarea, deputatul PD-L a subliniat că acest principiu nu trebuie să se oprească la nivelul Consiliului Judeţean, ci la nivelul localităţilor. Democrat-liberalul a opinat că instituţia judeţeană ar fi chiar o barieră în calea descentralizării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii