Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul primar din Tortoman se luptă să o revadă pe Anamaria Gheorghe Panait "Vreau doar să ştiu dacă este sănătoasă" (galerie foto)

ro

04 Dec, 2010 00:00 3093 Marime text
5_panait.jpgFostul edil din Tortoman a ajuns la disperare. Cu hăinuţele micuţei pe drumuri, Gheorghe Panait a căutat-o pe Anamaria - fetiţa pe care familia sa a ţinut-o în plasament trei ani - aproape fără încetare, de două luni de când i-a fost luată

Gheorghe Panait, fostul primar al comunei Tortoman, nu renunţă la ideea de a o vedea pe Anamaria, fetiţa pe care familia sa a avut-o în plasament timp de trei ani şi pe care a iubit-o ca pe o nepoată.

Însoţit de mama naturală a micuţei, Gabriela Lungu, Gheorghe Panait a mers ieri, din nou, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, pentru a se interesa de soarta copilului care i-a fost luat din plasament soţiei sale, Veronica, pe 1 octombrie. "De când a fost luată de la familia Panait am fost pe la Direcţie de trei-patru ori şi am cerut să-mi văd fata. Voiam să-i dau şi eu ceva, ca mamă, că mă doare să nu ştiu nimic de ea", ne-a declarat Gabriela Lungu, adăugând că de fiecare dată i s-a promis că o va vedea pe Anamaria, dar de două luni nu a reuşit să o vadă nici măcar o dată. Gheorghe Panait a declarat la rândul său că nu înţelege de ce reprezentanţii DGASPC Constanţa nu îi spun nimic despre fetiţă.

"Am vrut să-i dau hăinuţele împachetate frumos de mămăiţa"

"Am vrut să aflu măcar dacă este sănătoasă. Atât. Să ştiu dacă este bine şi să-i las ceva bani şi să-i duc hăinuţele pe care le are la noi, dar nu mi-au spus nimic. Prin surse proprii, am reuşit să aflu că Anamaria se află la un asistent maternal din Valu lui Traian. M-am deplasat la Valu lui Traian pentru a o vedea. Am stat de vorbă cu doamna în plasamentul căreia se află acum, dar prea multe nu a vrut să-mi spună. I-am spus: «Doamnă, spuneţi-mi măcar dacă este sănătoasă şi eu plec». Atât mi-a spus, că este sănătoasă, dar eu ştiu că în două luni de când ne-a fost luată nu a mers o zi la grădiniţă", ne-a declarat Gheorghe Panait. Într-o nouă încercare de a o revedea pe Anamaria, fostul primar al comunei Tortoman a adus cu el ieri şi hăinuţele fetiţei, împachetate frumos de soţia sa Veronica. "Am vrut să-i dau hăinuţele împachetate frumos de mămăiţa (n.r. Veronica Panait). Uitaţi, i-a pus şi ciorăpeii în punguţă şi hăinuţele, toate curate şi frumos împachetate. O învăţase să se asorteze. Dimineaţa, la noi, era un adevărat spectacol când o îmbrăca. Îi spunea să fie mereu asortată. Mi-au spus de la Direcţie să las hăinuţele că i le vor trimite ei, dar nu am încredere. Aş vrea să i le duc eu", a mai spus Gheorghe Panait.

Răzbunare politică sau "comportament ciudat"(?!)

Într-o ediţie anterioară, relatam că fostul edil din Tortoman susţine că micuţa pe care soţia sa o avea în plasament i-ar fi fost luată dintr-o răzbunare politică a foştilor şefi pe linie de partid, după ce Gheorghe Panait a fost exclus din PSD. Directorul DGASPC, Petre Dinică, ne-a declarat la momentul respectiv că fetiţa fost luată din plasamentul familiei Panait pentru că Gheorghe Panait a început să aibă un comportament ciudat în sensul că nu asigura condiţiile pentru integrarea micuţei în viitoarea familie adoptivă, luând în considerare faptul că familia Panait refuzase să o adopte pe Anamaria pentru a nu afecta drepturile succesorale ale nepoatei.

Directorul DGASPC: "Instanţa va decide"

Pentru a afla de ce măcar mama naturală a fetiţei nu este lăsată să o vadă pe Anamaria, l-am contactat şi ieri pe directorul DGASPC. "Mama are drepturile suspendate de instanţă, fiind demarată procedura de adopţie. Dacă nu a fost posibilă adopţia de către familia în care copilul se afla în plasament, a fost deschisă procedura de adopţie. Noi, ca instituţie, nu suntem decât un executant al deciziilor instanţei. Instanţa va decide în privinţa adopţiei, dar şi a cererii doamnei Lungu (n.r. cererea de a-şi vedea fetiţa)", ne-a declarat Petre Dinică, directorul DGASPC Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii