Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma lui Jitaru si-a reinnoit afacerea la Taxe si Impozite

ro

04 Nov, 2009 01:29 2037 Marime text
strada_sulmona_sediu_spit_directia_de_finante_02.jpgO nouă colaborare între Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local şi firma Herarconi a fost parafată la începutul lunii.

Este vorba, aşa cum reiese din anunţul de atribuire publicat pe site-ul Serviciului Electronic de Achiziţii Publice, despre servicii de curăţenie şi întreţinere a sediului SPITVBL, din str. Sulmona nr. 22. Potrivit anunţului, oferta SC Herarconi SRL a fost singura primită de către autoritatea contractantă. Logic, având în vedere faptul că acest contract a fost acordat prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare. Această procedură este justificată în anunţul din SEAP prin faptul că este vorba despre „noi lucrări/servicii, constituind o repetare a lucrărilor/serviciilor existente şi solicitate în conformitate cu condiţiile stricte, conforme cu cele stabilite în directivă". Mai pe româneşte, SPITVL a preferat să păstreze colaborarea cu SC Herarconi.

herarconi_spit_directia_de_finante_02.jpgDe-a dreptul interesant este faptul că reprezentanţii SPITVBL au făcut această „licitaţie" pentru o perioadă de numai trei luni de zile. Aşa cum aflăm din anunţul de atribuire, Herarconi va încasa de la Taxe şi Impozite nu mai puţin de 140 milioane de lei vechi cu TVA, pentru că femeile sale de serviciu vor mătura sediul din Sulmona în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Ceea ce înseamnă că firma ia aproape 50 de milioane de lei vechi pentru asigurarea curăţeniei acestui sediu, pe o lună.

Am încercat să contactăm telefonic şi conducerea SPITVBL pentru a afla mai multe detalii, însă nici Virginia Ştefănică, directorul executiv al SPIT, şi nici Carmen Trentea, adjunctul instituţiei, nu au fost de găsit. Am contactat telefonic şi reprezentantul SPIT care se ocupă de relaţia cu mass-media, care ne-a îndemnat să facem o cerere scrisă, în baza Legii 544.

Menţionăm că firma Herarconi aparţine lui Ion Jitaru, membru PSD cu state vechi, şi apropiat al primarului Radu Mazăre şi al şefului Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. L-am contactat telefonic şi pe patronul firmei, Ion Jitaru, care ne-a declarat că firma sa se ocupă de cinci ani de curăţenie la SPIT. Cu toate acestea, se pare că serviciile de curăţenie nu reuşesc să asigure şi transparenţa în această instituţie.

Precizăm că firma lui Ion Jitaru deţine monopolul pe piaţa constănţeană. Societatea a câştigat contracte grase de la CJC şi Primăria Constanţa, în baza cărora asigură curăţenia sediilor acestor instituţii, dar şi a cluburilor pentru persoane vârstnice şi nevoiaşe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii