Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Audieri in cazul tanarului batut de jandarmi

ro

16 Aug, 2003 00:00 824 Marime text

Emil Andrei Balcu din Bucuresti sustine ca a fost agresat fizic si verbal * El a fost supus unei interventii chirurgicale, deoarece avea hemoragie interna si ruptura de ficat * In urma articolelor care au aparut in presa despre acest eveniment neplacut, la nivelul Gruparii Mobile de Jandarmi Constanta s-a luat masura constituirii unei comisii de cercetare care analizeaza acuzatiile formulate, cauzele si conditiile producerii incidentului, veridicitatea datelor si modalitatea legala de rezolvare a situatiei

Procurorii din cadrul Parchetului Militar au audiat, ieri, martorii care au participat la incidentul in care un tanar a fost batut de catre jandarmi. In noaptea de 12 spre 13 august, Emil Andrei Balcu, Marian Alexandru Constantin, Claudiu Dan Florescu, toti din Bucuresti, impreuna cu prietena unuia dintre ei, se deplasau cu autoturismul avand numarul de inmatriculare B 46 VDA. Conform declaratiilor date de catre martorii care au participat la incident, la iesirea din statiunea Mamaia, masina a fost oprita pentru un control de rutina de catre un microbuz al Jandarmeriei cu numarul de inmatriculare B 29 HAD. Asa cum sustin martorii oculari, Balcu a fost agresat verbal si fizic de catre echipa Jandarmeriei. In urma acestui incident, tanarul a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean Constanta unde a suportat o interventie chirurgicala. Conform cadrelor medicale, Emil Andrei Balcu a fost operat de urgenta, deoarece avea hemoragie interna si ruptura de ficat, acesta putand deceda in orice moment. In momentul de fata, baiatul se afla internat in sectia reanimare din cadrul Spitalului Judetean Constanta. In acelasi timp, parintii tanarului au venit imediat la Constanta.

Ancheta interna la Jandarmerie

Deoarece s-a depus o plangere la Parchetul Militar, urmeaza ca, in scurt timp, jandarmii batausi sa fie audiati. Conform declaratiei date de catre prim procurorul Parchetului Militar, colonel magistrat Mihai Prosan, daca se va dovedi ca oamenii legii sunt vinovati, ar putea fi acuzati de vatamare corporala grava. Reprezentantii Jandarmeriei au transmis redactiei noastre un comunicat in care se precizeaza ca la nivelul Gruparii Mobile de Jandarmi Constanta s-a luat masura constituirii unei comisii de cercetare, care analizeaza acuzatiile formulate, cauzele si conditiile producerii incidentului, veridicitatea datelor si modalitatea legala de rezolvare a situatiei. Totodata, ofiterul de relatii publice, maiorul Sorin Mustatea a declarat ca in situatia in care in urma cercetarilor se va dovedi faptul ca jandarmii s-au abatut de la normele deontologice, acestia vor fi sanctionati, luandu-se masurile care se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii