Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate Acţiune de amploare a poliţiştilor din IPJ Constanţa

ro

20 Jan, 2013 23:16 1356 Marime text
În perioada 17-20 ianuarie, la nivel naţional au fost organizate mai multe acţiuni specifice, cu efective mărite pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale.

În baza Planului de acţiuni de la nivelul IGPR, la nivelul judeţului Constanţa s-a acţionat cu peste 900 de poliţişti din segmentele de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, intervenţie rapidă, poliţie transporturi şi din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

În urma acţiunilor, au fost constatate 93 de infracţiuni de natură judiciară, economico-financiară, la regimul circulaţiei, la regimul armelor şi muniţiilor, de natură silvică etc. De asemenea, au fost constatate 36 de infracţiuni în flagrant, au fost identificate 3 autoturisme declarate furate, fiind organizate peste 150 de filtre.

Totodată, ca urmare a acţiunilor, poliţiştii constănţeni au aplicat un număr de 1.137 de sancţiuni contravenţionale, de peste 269.000 de lei, fiind reţinute de poliţiştii rutieri 30 de permise de conducere şi 34 de certificate de înmatriculare.

Cele mai reprezentative exemple

Poliţiştii din Cernavodă i-au identificat pe V. I., de 16 ani, pe Daniel Valerian M., de 20 ani, şi pe Dan Ionut L., de 19 ani, toţi din Cernavodă, care sunt autorii unui furt dintr-o locuinţă din localitate, comis în noaptea de 15/16.01.2013. Faţă de cei trei s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Constanţa, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă.

Costinel P., de 42 de ani, şi Florin M., de 35 de ani, sunt cercetaţi în stare de libertate de Serviciul Rutier Constanţa, pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală; F. BOGDAN, de 30 ani, este cercetat întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis pentru nicio categorie de autovehicule.

George D., de 21 de ani, Cristian Adrian R., de 23 de ani, M. ANDREI, de 19 ani, şi Mircea Ionel Ş., de 40 de ani, sunt cercetaţi în stare de liberate de către poliţiştii constănţeni întrucât în autoturismele cu care circulau au fost găsite arme albe şi bâte din lemn.

Lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu îl cercetează în stare de libertate pe Florentin A., de 28 de ani, din Beidaud, judeţul Tulcea, care în noaptea de 19/20.01.2013 a condus un autoturism înmatriculat în Bulgaria, fără permis de conducere, sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pentru oprirea acestuia s-a folosit armamentul din dotare în mod regulamentar, nefiind vătămată nicio persoană.

Lucrătorii Serviciului AESP îl cercetează în stare de libertate pe George Cătălin D., de 23 de ani, din Constanţa, care a fost depistat deţinând fără drept un pistol neletal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii