Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste o sută de kilograme de peşte confiscat

ro

18 Sep, 2012 01:00 1083 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat un cetăţean român care transporta 29 de plase monofilament şi peste 100 de kilograme de peşte din specii diferite.

În data de 14 septembrie, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au acţionat în apropierea localităţii Sinoe, în zona canalelor 2 şi 5, unde au identificat o persoană de sex masculin care se deplasa cu o barcă pe lacul Sinoe.

Cel în cauză, N.N., în vârstă de 34 de ani, domiciliat în localitatea Cogealac, judeţul Constanţa, transporta 29 de plase monofilament şi cantitatea de 104 kilograme de peşte din speciile caras şi babuşcă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele în lungime de aproximativ 1.500 de metri, o barcă din tablă, două rame din lemn, un motor de barcă marca Evinrude şi un rezervor pentru combustibil, iar cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 280 de lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi transport a peştelui fără documente legale şi deţinere şi utilizare a plaselor monofilament, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. j şi m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii