Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii au prins un hoţ de cablu optic la Mircea Vodă

ro

06 Aug, 2012 01:00 1086 Marime text
Sâmbătă, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare pe drumul european 81, la aproximativ 500 de metri de localitatea Mircea Vodă Gară, la ieşirea spre Cernavodă, a surprins o persoană care decopertase pământul şi monta un dispozitiv tip ,,palan", pentru prinderea şi scoaterea cablului optic cu diametrul de aproximativ 50 mm, cablu aparţinând unei reţele de telecomunicaţie.

La faţa locului, jandarmii au descoperit unelte de săpat (cazma, târnăcop), un bomfaier şi o ţeavă de prelungire a mânerului dispozitivului ,, palan", în lungime de 1,5 m.

Marian S., de 31 ani, din Cuza Vodă, le-a declarat jandarmilor că dorea să scoată din pământ, cu ajutorul dispozitivului, aproximativ 100 de metri de cablu, pentru a-l valorifica la un centru din localitate.

Pe numele bărbatului au fost întocmite actele premergătoare pentru comiterea faptelor de distrugere şi tentativă de furt, acestea urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Caz similar

În aceeaşi zonă, în luna noiembrie 2011, jandarmii au observat şase persoane care decopertau pământul şi scoteau mai multe fire care aparţineau unei reţele de telecomunicaţie, la aproximativ 3.000 de metri de localitatea Satu Nou spre Mircea Vodă, lângă o lizieră, la marginea drumului. La vederea jandarmilor, persoanele au fugit în pădurice, reuşindu-se reţinerea uneia dintre ele. La faţa locului. jandarmii au descoperit unelte de săpat (lopeţi, cazmale), bucăţi de cablu şi un atelaj hipo. Pământul a fost decopertat pe o porţiune de aproximativ 300 de metri, de unde au sustras cablul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii