Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distrugatorul USS Oscar Austin vine la Constanta

ro

08 Jun, 2010 03:06 2518 Marime text
oscaraustin_ddg79_rear.jpgNava USS Oscar Austin va sosi astăzi în Portul Constanţa, unde va rămâne până vineri. Vizita face parte din eforturile continue ale Marinei Statelor Unite de a consolida parteneriatul cu Forţele Navale Române.

Cu acest prilej, o delegaţie condusă de comandantul navei, căpitan-comandorul Jeffrey J. Hope, va avea întâlniri cu conducerea Comandamentului Flotei şi cu autorităţile locale. Pe parcursul vizitei în România, marinarii americani vor desfăşura ateliere de lucru, împreună cu membri din echipajele fregatelor româneşti. De asemenea, pe data de 11 iunie, nava americană va efectua exerciţii navale, în comun cu un elicopter al Forţelor Navale Române.

Programul echipajului „USS Oscar Austin" mai cuprinde vizite la Academia Navală „Mircea cel Bătrân", la Muzeul Marinei Române, activităţi sportive, precum şi un tur al principalelor obiective turistice din municipiul Constanţa.

USS Oscar Austin este liderul clasei de nave Oscar Austin şi face parte dintr-o subclasă a navelor de tip Arleigh - Burke. Nava a fost lansată şi botezată pe data de 7 februarie 1998 şi a intrat în serviciul Forţelor Navale Americane pe 19 august 2000. Este primul distrugător cu rachete ghidate din cadrul Forţelor Navale ale Statelor Unite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii