Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referendum pentru denumirea Teatrului de Stat

ro

24 Jun, 2010 03:03 1956 Marime text
fantasio_teatru.jpgÎn cazul în care, în urma referendumului organizat pentru atribuirea unui nume Teatrului de Stat, acesta nu se va numi Jean Constantin, atunci Cinematograful Republica va purta numele marelui actor constănţean

Actorul Jean Constantin nu se poate odihni în pace, pentru că numele lui naşte dispute aprigi în viaţa artistică din Constanţa. Preşedintele CJC vrea ca Teatrul de Stat din Constanţa să-i poarte numele, dar există persoane care se împotrivesc.

Proiectul de hotărâre iniţiat de Nicuşor Constantinescu cu privire la schimbarea denumirii Teatrului de Stat Constanţa în Teatrul de Stat „Jean Constantin" Constanţa a generat numeroase discuţii din momentul în care actorul constănţean a trecut în nefiinţă. Iar părerile celor care contează sunt contradictorii. Una dintre vocile care s-a împotrivit vehement acestei propuneri a fost cea a regizorului şi actorului Liviu Manolache, fiul compozitorului Aurel Manolache. Acesta a iniţiat o scrisoare deschisă prin care se declară împotriva atribuirii Teatrului constănţean numele lui Jean Constantin. Schimbarea denumirii teatrului este motivată de faptul că Fantasio nu mai există din anul 2004, iar revista constănţeană are alţi mari artişti care a făcut-o faimoasă. Actorul aminteşte că Teatrul Fantasio a fost înfiinţat de compozitorul Aurel Manolache în anul 1964. În comparaţie cu activitatea tatălui său, Liviu Manolache este de părere că „Jean Constantin a fost doar un pilon în bunul mers al acestei instituţii, dar niciodată singur". Din acest motiv, preşedintele CJC a decis că este oportună retragerea proiectului de pe ordinea de zi şi organizarea unui referendum, prin care cetăţenii să fie consultaţi asupra numelui pe care aceştia doresc să-l poarte Teatrul de Stat. „În perioada imediat următoare va fi organizat referendumul, iar cetăţenii din municipiul Constanţa sunt invitaţi să spună cum vor să se numească teatrul", a declarat Constantinescu. Preşedintele CJC a mai susţinut, de asemenea, că Cinematograful Republica ar urma să poarte numele marelui actor. „Cinematograful Republica se află în posesia CJC, iar acesta urmează să sufere reparaţii capitale, cu bani proveniţi din fonduri europene şi pe care vreau să-l facem 3D. Dacă cetăţenii vor alege la referendum alt nume pentru Teatrul de Stat, atunci Republica va purta numele lui Jean Constantin", a mai susţinut Nicuşor Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii