Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţepele „afaceristului" Horumba

ro

23 Feb, 2011 01:41 7961 Marime text
Agenţia Sabis Turism din Sibiu atrage atenţia, prin intermediul unui site, asupra lui Horace (Horaţiu) Horumba, un individ cu pretenţii de mare afacerist, care le-a dat o mare ţeapă. Şi, se pare că drumurile lui Horumba au ajuns şi pe la Constanţa, unde încearcă probabil să facă alte afaceri de... succes.

Radu George Lazăr, directorul agenţiei, povesteşte cum, în primă fază, Horumba le-a câştigat încrederea, a plătit serviciile cash, pentru ca mai apoi să nu mai onoreze plăţile aferente unor facturi făcute pe numele unei societăţi americane pe care, chipurile, o reprezenta. „A venit, ne-a câştigat încrederea şi ne-a prostit. Totul a avut loc anul trecut, în luna iulie. Deja l-am dat în urmărire penală, a început procedura la procuratura de aici, din Sibiu. A venit ca un client normal şi a cumpărat cash în prima fază. Apoi, spunând că, dacă tot este vorba despre deplasări şi delegaţii, pentru că noi cu asta ne ocupăm în principal, să-i facturăm pe firma din America. Abia după aceea am aflat că firma nici nu mai există. După ce am făcut plângerile şi aşa mai departe, acum vreo două luni m-a contactat să-mi spună că a fost o problemă, că nu au ajuns facturile şi să i le mai trimit o dată. Nu s-a schimbat cu nimic situaţia până acum...", mai spune Lazăr. În continuare, vă prezentăm povestea ţepei lui Horace (Horaţiu) Horumba, aşa cum a fost povestită de cei de la Sabis Turism pe http://www.biletavion.info.ro/informatii-turistice/lista-neagra/914-horumba-horace.html: „Un individ, numit Horace Horumba (a se citi Horaţiu Horumba) este un găinar mărunt, căruia îi place să călătorească pe banii altora. Acest tip ce se perindă prin Sibiu, dar nu numai, se dă mare om de afaceri şi bănuiesc că are şi «succes». Cel puţin aşa a avut în cazul nostru. S-a reprezentat la recomandarea unei cunoştinţe şi ne-a îmbuibat capul cu călătoriile preconizate. Ca o agenţie de turism care lucrează

în special pentru firme şi de bună credinţă, am acceptat să colaborăm cu condiţia să fie încheiat un contract în acest sens. Horace (Horatiu) Horumba a semnat un contract în numele firmei Rancor Trading Inc, firmă cu sediul în America, Huntington Beach California, iar în baza acestuia a venit cu o solicitare pentru o deplasare în Istanbul (bilete avion, vouchere cazare). A primit din partea noastră biletele de avion, voucherele de cazare (2 persoane - nu spunem cu cine a fost!) şi o factură scadentă la 2 săptămâni.

Horace (a se citi Horaţiu) a zburat, s-a cazat, s-a distrat, iar la 2 săptămâni a solicitat alte bilete şi vouchere pentru Dubai. Trecând însă termenul scadent de plată a facturii am făcut şi noi «imprudenţa» să ne cerem banii şi ... din acel moment dl. Horace (a se citi Horaţiu) a uitat subit limba română, comunicându-ne în engleză, şi asta în repetate rânduri, că suma în cauză (4.220 ron) va fi achitată curând.

Trecând timpul iar dl. Horace (Horaţiu) Horumba devenind tot mai invizibil, am luat legătura cu grupul de firme din care face parte Rancor Tranding Inc şi am primit imediat un răspuns clarificativ şi anume: Rancor Trading Inc fusese radiată de către Administraţia Financiară a statului Nevada încă din 2008, iar dl. Horace (a se citi Horaţiu) nu are nicio legătură cu această firmă. Deci... ţeapă (în engleză - crook)! Noi am fost creduli (ce-i drept pe banii noştri), iar el a profitat de asta. D-le Horumba, acest lucru se numeşte escrocherie atât în România, cât şi în SUA sau Canada şi este pedepsit ca atare. Împotriva dvs. s-a început urmărirea penală (în engleză - prosecution), stimate domn Horumba! Acest mesaj este adresat în special colegilor de breaslă, dar şi celor care vor neapărat să facă vreo afacere cu el!".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii