Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telefoane amanetate şi jandarmi pentru a plăti datoriile la RAJA (galerie foto)

ro

28 Sep, 2011 01:45 4700 Marime text
raja_debransari_debransari.jpgEchipele RAJA au dat năvală ieri în Piaţa Chiliei pentru a debranşa datornicii.

Pirandele abia trezite din somn sau deranjate de la savuratul cafelei de dimineaţă şi-au arătat zgomotos dezacordul cu acţiunea „oamenilor cu apa". Unii şi-au amanetat chiar şi telefoanele mobile pentru a putea plăti facturile către RAJA, iar alţii, în situaţia de forţă majoră, cu excavatorul la poartă, au fost ajutaţi de vecini, care au făcut chetă pentru achitarea datoriilor. „Pentru recuperarea datoriilor de la abonaţii rău-platnici, SC RAJA SA Constanţa este nevoită, în unele cazuri, să aplice măsura drastică de debranşare de la sistemul de alimentare cu apă.

raja.jpgÎn această situaţie se află şi câţiva abonaţi casnici - gospodării individuale, de pe raza municipiului Constanţa. Toţi aceştia au fost somaţi şi notificaţi asupra restanţelor înregistrate la plata facturilor pentru consumul de apă. Mai mult, pentru fiecare dintre ei au fost încheiate procese verbale de eşalonare a debitelor, care din păcate nu au fost respectate, motiv pentru care au fost avizaţi pentru debranşare încă de săptămâna trecută. Nici unul dintre aceste demersuri nu a adus vreun rezultat", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA.

raja_debransari_raja_2.jpgDebranşările vin ca urmare a unor facturi neachitate, de aproximativ 9.000 de lei. Pe listele debitorilor s-au aflat şi: Iaşar Nagie (Chiliei nr. 40) cu un debit de 1.082,27 lei, Iusein Geilan (Chiliei nr. 46B) cu 474,98 lei, Demir Adin (Chiliei nr. 61) cu 429,35 lei, Suliman Sefchet (Timişana nr. 68) cu 685,79 lei, Tair Ismail (Ion Raţiu nr. 95) cu 731,84 lei, Tair Ghiuler (Făgetului nr. 84) cu 358,86 lei şi Ali Amet (Tabla Buţii nr. 5) cu 1.413,86 lei. În ciuda demersurilor efectuate pentru stingerea debitelor, toţi aceşti abonaţi şi-au achitat restanţele abia în momentul în care s-au trezit la poartă cu echipele de debranşare. Există însă şi abonaţi care nici măcar în ultimul moment nu-şi achită facturile la apă. Abonatul Ibram Demir, de pe strada Moldovei nr. 30, a fost debranşat pentru un debit de 508,56 lei, reprezentând contravaloarea facturilor de apă pentru perioada iunie - septembrie.

„Din păcate, în unele situaţii, mai mulţi abonaţi datornici s-au manifestat violent, aducându-le injurii salariaţilor societăţii. Pentru liniştirea situaţiei a fost nevoie de intervenţia trupelor de ordine specializate.

Avertizăm pe această cale toţi abonaţii care înregistrează datorii către RAJA Constanţa că trebuie să-şi achite facturile restante în timpul cel mai scurt, pentru că altfel vor fi debranşaţi şi vor rămâne fără apă potabilă", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii