Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de oameni şi-au luat adio de la primarul Constantin Benţea (galerie foto)

ro

27 Jan, 2011 00:00 2461 Marime text
bentea.jpgConstantin Benţea, primarul comunei Bărăganu, a fost condus ieri pe ultimul drum.

Sute de oameni, dintre care localnici, primari, consilieri locali şi judeţeni, dar şi cunoştinţe sau prieteni, au fost alături de familia celui care a fost timp de nouă ani primarul comunei Bărăganu, aducându-i lui Constantin Benţea un ultim omagiu. Rămas bun şi-au luat şi mai-marii judeţului - prefectul Claudiu Palaz, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi vicepreşedinţii Cristian Darie şi Cristinel Dragomir. La căpătâiul primarului Benţea s-au strâns şi majoritatea colegilor săi, primarii, care au venit să-l vadă pentru ultima dată, purtând în braţe coroane de flori cu mesaje de preţuire.

Primarul Constantin Benţea a fost ales primar de către locuitorii din Bărăganu încă din 2003, de la înfiinţarea comunei, care s-a desprins din trupul comunei Mereni, unde el îndeplinise anterior funcţia de viceprimar. Cei care au avut bucuria să-l cunoască pe primarul Benţea îşi amintesc că era un om cu o minte ageră, înţelept şi cu un umor specific ardelenesc, fiind originar din localitatea Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud. La căpătăiul său au vegheat ieri, însoţindu-l pe ultimul drum, fiicele Aurora şi Mariana-Floricica, alături de cei trei nepoţi.

Primar aproape un deceniu

Împreună cu familia, şi angajaţii primăriei, alături de care Constantin Benţea a clădit proiecte importante pentru comună, dar şi ceilalţi locuitori din localităţile Bărăganu şi Lanurile îi vor simţi lipsa. "A fost un om mare", rosteau locuitorii comunei, veniţi cu mic, cu mare, să-şi ia rămas bun de la cel care a condus frâiele comunităţii timp de aproape un deceniu. Trupul edilului a fost depus la căminul cultural situat peste drum de primăria pe care Constantin Benţea a slujit-o şi de şcoala modernă pe care a construit-o pentru copiii comunei, la care a ţinut ca la nepoţii săi. După ce toţi cei prezenţi şi-au luat adio de la primarul Benţea, convoiul funerar a pornit către biserica din localitate, unde a avut loc ceremonialul religios, săvârşit de către Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, împreună cu un sobor de preoţi. Toţi cei prezenţi l-au condus apoi pe primarul Benţea la cimitirul din Bărăganu, unde a fost înhumat.
Reamintim că primarul Constantin Benţea s-a stins din viaţă la vârsta de 78 de ani, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie. El a început anul cu probleme de sănătate, fiind internat într-un spital din capitală încă de pe 24 decembrie 2010, după ce a suferit un accident vascular cerebral.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii