Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cauta executant pentru reabilitarea si modernizarea portului turistic Mangalia

ro

14 Aug, 2010 00:00 3933 Marime text
pentru_port_turistic_mangalia1.jpgConsiliul Local Mangalia va demara reabilitarea şi modernizarea portului turistic. Lucrările complexe vor fi finanţate în principal din fonduri alocate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, execuţia lucrărilor va presupune încheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic pe o perioadă de doi ani, timp în care se vor derula două contracte subsecvente: octombrie 2010 - octombrie 2011 şi octombrie 2011 - octombrie 2012. De precizat că valoarea estimată a lucrărilor este de 3.900.000 euro fără TVA. Contractul va include lucrări de construcţie complete sau parţiale, de arhitectură peisagistică a terenurilor de sport şi a zonelor de recreare, construcţii de drumuri, servicii de proiectare tehnică pentru infrastructura de transport, amenajare şi întreţinere de spaţii verzi. Garanţia de participare este de 140.000 lei, iar cea de bună execuţie a contractelor subsecvente este de 5% din valoarea fără TVA a contractului subsecvent. De precizat că forma juridică pe care o va lua grupul de operatori economici căruia i se va atribui contractul este asocierea. Lucrările vor fi finanţate de la bugetul local şi cu sprijinul MDRT - conform HG 120/2010 privind aprobarea listei cuprinzând proiectele şi programele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism. 

Se cere ca experienţă un contract similar

Printre condiţiile de participare pe care ofertanţii trebuie să le îndeplinească se numără şi cea ca valoarea cifrei de afaceri medie anuală pe ultimii trei ani să fie de minim 16.000.000 lei fără TVA. De asemenea, se solicită prezentarea unui angajament din partea unei bănci, pentru lucrările supuse licitaţiei, din care să rezulte că respectivul ofertant are posibilitatea, în cazul în care este declarat câştigător, de a accesa - pentru o perioadă de maxim două luni, oricând în perioada derulării acordului cadru - lichidităţi, credite, linii de credit sau alte mijloace financiare a căror valoare este egală sau mai mare decât valoarea de 3.200.000 lei, independent de angajamentele pentru alte contracte. Ca experienţă similară se solicită executarea (finalizarea) în ultimii cinci ani a unui contract având ca obiect lucrări de construcţie similare celor ce fac obiectul prezentului contract, cu o valoare de minim 8.000.000 lei fără TVA. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va avea o pondere de 50%, durata de proiectare 15%, descrierea lucrărilor pe faze de execuţie 10%, termenul maxim acordat pentru plata facturilor 15% şi termenul de intervenţie pe perioada de garanţie acordată lucrărilor 10%. Deschiderea ofertelor este programată să aibă loc pe 2 septembrie, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii