Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJDP reabiliteaza drumurile in Agigea si Silistea (galerie foto)

ro

23 Dec, 2009 01:57 1345 Marime text
cap_2.jpgRegia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa continuă lucrările de reabilitare a drumurilor în judeţ.

În Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), au fost publicate două anunţuri de atribuire ale unor proceduri de achiziţie din acest an.

Una dintre licitaţii se referă la „Amenajare străzi în zona de lotizări Agigea Est, cuprinsă între calea ferată şi drumul către Sanatoriul TBC Agigea şi zona de lotizări Agigea - Sat Lazu - Zona Vest". Contractul de lucrări a fost atribuit pe 1 octombrie, Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri. Tipul procedurii a fost „negociere fără anunţ de participare", motivul pentru care s-a ales această modalitate fiind, potrivit anunţului de atribuire, faptul că „lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate". Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut.

Valoarea estimată a contractului a fost de 2.835.335 lei fără TVA, preţul de atribuire fiind de 2.769.172 lei fără TVA, adică de aproape 33 miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA.

Potrivit primarului comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, lucrările de amenajare a străzilor în zonele amintite, din Agigea şi Lazu, sunt aproape de finalizare. Edilul şi-a exprimat speranţa că lucrările vor fi încheiate până la sfârşitul acestui an.

Drumul Siliştea - Ţepeş Vodă - DN 2A, reabilitat „in situ"

RAJDP a mai câştigat o licitaţie, care a fost publicată în SEAP, în urmă cu două zile. Este vorba despre lucrări privind „Reprofilare străzi de pământ şi strat de formă în comuna Siliştea". Contractul a fost atribuit pe 15 mai, şi, potrivit primarului Mihai Soare, se va finaliza anul viitor, întrucât este vorba despre lucrări mai ample. Valoarea finală a contractului este de 423.979,99 lei fără TVA, adică de aproximativ cinci miliarde de lei vechi. Tipul procedurii a fost „negociere fără anunţ de participare", motivul pentru care s-a ales această modalitate fiind, potrivit anunţului de atribuire, faptul că „lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate".

Potrivit primarului comunei Siliştea, Mihai Soare, este vorba despre reabilitarea drumului care face legătura între Siliştea - Ţepeş Vodă şi DN 2A, dar şi despre reabilitarea drumului Siliştea - Seimeni. În ceea ce priveşte drumul Siliştea - Ţepeş Vodă - DN 2A, lucrările de reabilitare sunt mai avansate, după cum ne-a declarat edilul, iar pe carosabil se poate circula. Este vorba despre o reabilitare „in situ", după cum a precizat primarul. Prin acest procedeu, asfaltul vechi este măcinat, iar peste acesta, care se stabilizează cu ciment, se toarnă un nou strat. Edilul Mihai Soare a precizat că drumurile vor fi gata anul viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii