Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Valu lui Traian a dat în folosinţă 18 locuinţe sociale (galerie foto)

ro

13 Sep, 2010 02:07 3816 Marime text
valu2.jpgPrimăria comunei Valu lui Traian a dat în folosinţă, sâmbătă, locuinţele sociale din zona C.

Construcţia celor cinci imobile a fost finalizată la începutul acestei luni, iar primarul Florin Mitroi a dorit ca acestea să fie repartizate imediat. Cele 18 familii beneficiare au fost selectate din peste 100 de solicitanţi, evaluarea dosarelor fiind făcută de către o comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei şi ai Consiliului Local. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, pentru a intra în posesia unei astfel de locuinţe trebuiau îndeplinite o serie de criterii printre care: domiciliul stabil în comuna Valu lui Traian de minim patru ani, lipsa antecedentelor penale şi realizarea unui venit minim care să permită întreţinerea locuinţei. De asemenea, au avut prioritate familiile care au mai mulţi copii în întreţinere. Celor care se vor muta în noile case sociale li s-au asigurat toate utilităţile şi facilităţile necesare unui trai mai mult decât decent, valoarea investiţiei fiind de aproape 40 de miliarde de lei vechi. Finanţarea a fost asigurată atât de Guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cât şi de Consiliul Local Valu lui Traian.

„Anul viitor vom preda 52 de apartamente ANL"

Odată cu predarea locuinţelor a fost oficiată şi o slujbă de sfinţire, iar fiecare dintre beneficiari a primit de la primarul Florin Mitroi un cadou de casă nouă constând într-o icoană. „Trebuie să venim în sprijinul celor care nu au un acoperiş stabil deasupra capului. Aceste 18 locuinţe sunt doar începutul. Anul viitor vom preda încă 52 de apartamente ANL şi vom începe construcţia altor case sociale", a declarat edilul. Beneficiarii au obligaţia să îşi achite facturile la apă şi electricitate, iar chiria este stabilită, conform legii, la 25% din venitul familiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elena 10 Dec, 2010 15:11 cea ce pot sa va spun eu e ca si eu mi-am depus o cerere ptr o locuinta ANL ptr anul2011 ar conta enorm dak mi sa-r aproba este singurul lucru care eu su sotul meu ni-l mai dorim o locuinta ptr noi si fetita noastra..sa ne putem creste copilu in conditi favorabile.. deci in concluzie este singura noastra speranta ptr a avea un camin..asteptam si ne rugam la d-zeu...sanatate va dorim