Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Agigea ramane fara trei functionari cu experienta

ro

10 Dec, 2009 00:34 2880 Marime text

cap2.jpgDin cauza interzicerii cumulului pensiei cu salariul

Primăria Agigea a rămas de ieri, fără trei funcţionari publici cu experienţă, care ocupau funcţii cheie în cadrul aparatului de specialitate.

Cei trei angajaţi au fost nevoiţi să renunţe la activitatea desfăşurată în cadrul administraţiei locale din cauza prevederilor OUG nr. 230/2008, privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul. Mai exact, este vorba despre col. (r) Petre Tudor, şeful Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei, mr. (r) Pricop Lungu, angajat în cadrul Serviciului de Taxe şi Impozite şi lt. col. (r) Mihai Staiciu, din cadrul Compartimentului pentru situaţii de urgenţă.

„De astăzi posturile sunt blocate pentru că nu mai au voie să cumuleze pensia cu salariul", ne-a declarat primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu. Potrivit edilului, plecarea celor trei angajaţi lasă un gol în organigrama primăriei, ce nu va putea fi acoperit uşor, mai ales că angajările sunt interzise prin lege în momentul de faţă. Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi FMI, care a avut ca punct de plecare OUG 230/2008, a fost publicată în Monitorul Oficial pe data de 9 noiembrie 2009. De precizat că, potrivit legii, persoanele pot cumula pensia cu veniturile salariale numai în situaţia în care pensia netă are un cuantum mai mic sau egal cu salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, stabilit anual prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pentru anul 2009, salariul mediu brut este de 1.693 lei.
Primarul Cristian Cîrjaliu a precizat însă, că, în caz de necesitate maximă, un primar poate dispune angajarea unor noi funcţionari publici, în baza Legii 199/1997 pentru ratificarea Cartei europene a autonomiei locale, însă doar în situaţia în care există surse clare de finanţare la bugetul local.

{mos_ri:Cristian Cîrjaliu,Agigea} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alina 17 Dec, 2009 19:41 este cineva care cunoaste familia NISTOR ECATERINA SI NISTOR AUREL NU STIU PREA MULTE DETALI DECIT CA AU IN COMUN DOI SAU TREI COPII CATI INAINTE DE A SE CASATORI ESTE DIN OLTENIA VA ROG DACA II CUNOASTE CINEVA IMI PUTETI LASA UN NR DE TELEFON UNDE II POT LOCALIZA NU MA AFLU IN TARA DE ACEEA VA CER AJUTORUL VOSTRU MULTUMESC
  • rutieru 10 Dec, 2009 16:53 lasa ca nu mor ei ai din rezerva de foame saracutii teai gasit tu GARCEA sa le dai o bucata de piine mai bine termina dracului cu santieru din sosea ca vine MOSU si te zidesteca pe ANA in monumentul pe care vrei sal faci
  • VICA 10 Dec, 2009 16:02 Plange primarul dupa ei ca au experienta dar de ce nu a luat din timp tineri care sant in somaj cu facultati si nu au locuri de acesti securisti ,promovati tinerii ca ne pleaca din tara si in tara asta cine mai munceste ii ignorati ca nu au experienta dar nici nu-i apropiati ca sa invete .Nu e nici o pierdere ca au plecat trei securisti mai sant cazuri si la Primaria Cumpana trimiteti acasa ca au pensii mari este f.buna legea.
  • Un tinar 10 Dec, 2009 05:32 Asa ne trebuie , pentru ca alesii nostri nu au nici un fel de viziune despre managementul resurselor umane , trebuia din timp sa isi pregateasca tineri pentru aceste posturi !!! Alo , Cirjaliu ma auzi!!!