Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poveştile oraşului nostru

ro

17 Sep, 2010 03:46 1611 Marime text
_mg_2826_des.jpgIstoricul Adrian Majaru a vorbit, ieri, despre poveştile oraşului nostru.

Într-un cadru informal, oferit de restaurantul La Papu, Majaru a povestit despre Constanţa interbelică, şi despre „parfumul" pe care urbea îl mai păstrează din acele vremuri, amintind de moschee, de centrul vechi şi de cimitirul turcesc. „Un proverb german spune că aerul oraşului te face liber.

_mg_2816.jpgŞi aşa este, pentru că, odată cu el, au dispărut zidurile. Constanţa are o şansa Constanţei, spre deosebire de alte oraşe. Este mult mai flexibilă. Are o comunitate puternică, metaforică, de evrei români, sunt şi oltenii, «cobiliţa nostra», dar şi comunităţile balcanice.

_mg_2821.jpgSe spune că oraşul a apărut în istorie pentru a putea rezolva problema relaţionării între neamuri foarte diferite", a spus istoricul Adrian Majaru. Acesta a prezentat hobby-urile înaintaşilor noştri din perioada interbelică, trecând de la aristocrata echitaţie, la baluri, plimbări şi promenade, tenis, golf sau povestind cum arătau primele costume de baie.

_mg_2849.jpg„În spatele fiecărei cortine care cade este viaţa noastră", a mai spus Majaru, îndemnând jurnaliştii prezenţi să-şi lase amprenta prin eseuri despre oraşul lor. În cadrul campaniei Timişoreana „Poveştile oraşului tău", în perioada 17 septembrie - 22 octombrie, restaurantul La Papu va găzdui o serie de manifestări cu iz de epocă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii