Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

One stop shop - esti afacerist in 45 de minute

ro

20 Mar, 2010 02:20 1310 Marime text
Vicepreşedintele Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (AIPPIMM) a venit la Constanţa pentru a lansa proiectul „Simplificarea procedurilor administrative pentru IMM-uri prin înfiinţarea unui one stop shop".

Evenimentul a avut loc la sediul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, unde agenţii economici au fost convocaţi pentru a discuta probleme de actualitate, cum ar fi măsurile de combatere a crizei. Însă, s-a adus în discuţie şi un proiect menit să ajute agenţii economici: one stop shop-ul. „Este un proiect finanţat de către Uniunea Europeană. Bugetul proiectului este de 5.175.000 de lei, la care se adaugă 15% co-finanţare din partea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Practic, se doreşte înfiinţarea, atât fizic cât şi virtual a primului one stop shop. Ce presupune? Pentru prima dată va fi un ghişeu virtual, prin care orice se poate înfiinţa, dizolva sau lichida o firmă. Până la sfârşitul anului, intenţionăm şi înfiinţarea unui one stop shop real, prin parteneriate inter-instituţionale şi adresăm invitaţia Camerei de Comerţ a României şi, în acest caz, Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură să preia sustenabilitatea acestui proiect", a declarat Dumitru Nancu. Pe de altă parte, Mihai Daraban, preşedintele CCINA a spus că întâlnirea de ieri a fost una foarte importantă: „Agenţia Naţională pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor Întreprinderilor Mici şi Mijlocii a susţinut o conferinţă în care a prezentat ceea ce mulţi au aşteptat - măsurile pentru sprijinirea mediului de afaceri, măsuri anticriză, toate prin Oficiul Teritorial pentru IMM-uri Constanţa, pentru a se vedea ce se poate face la acest nivel pentru ca IMM-urile să treacă peste criza economică".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cetatean 22 Mar, 2010 08:54 Nu am inteles nimic."Se doreste" ce inseamna? Cand finctioneza, unde si ce ar trebui sa facem? Apoi cica pana la sfarsitul anului se face unul "REAL".Adica asta despre care nu stim nimic era imaginar sau virtual sau ce mama naibii.