Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olandezii vor sa dezvolte zona costiera

ro

18 May, 2010 04:06 1485 Marime text
O delegaţie olandeză a fost prezentă ieri la sediul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral pentru a propune participarea în cadrul unui proiect care vizează zona costieră.

Proiectul doreşte implementarea rezultatelor unor acţiuni derulate anterior în zona costieră în localităţile Mangalia şi Sulina.

Astfel, se doreşte implementarea strategiei de dezvoltare în zona costieră ca parte integrantă a programului Uniunii Europene „Quality Coast".

Delegaţia olandeză se va întâlni în cursul zilelor următoare cu reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, pentru a demara procedurile de implementare a proiectului. Acesta este estimat la câteva milioane de euro, iar România este prima din ţările care vor demara acest proiect.

În condiţiile în care investiţia va avea succes în România, experienţa românească va fi împărtăşită şi noilor state care vor dori să participe. În ceea ce priveşte cofinanţarea, specialiştii olandezi au precizat că fac eforturi să obţină sumele necesare din fonduri olandeze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii