Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuri de văzut Portul Tomis aşteaptă turismul nautic

ro

09 Aug, 2012 03:00 8007 Marime text
Turisti_Portul_Tomis_1.jpgPortul Tomis se integrează armonios în arhitectura urbanistică a oraşului Constanţa, reprezentând o prelungire a falezei Cazinoului şi realizează o trecere echilibrată la plaja oraşului. Accesul din oraş în port este deosebit de facil, putând fi realizat atât cu mijloace auto, cât şi pietonal. În apropiata vecinătate se afla o serie de obiective turistice care sporesc gradul de atractivitate: Piaţa Ovidiu cu statuia poetului Ovidiu, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Edificiul Roman cu Mozaic cu vestigiile antice ale vechiului Tomis, Acvariul, Farul Genovez, Cazinoul.

Prin amplasament şi infrastructură, Portul Tomis oferă un potenţial ridicat de valorificare a turismului nautic, activităţi sportive şi de agrement, constituind un adăpost pentru ambarcaţiunile sportive cu vele. Capacitatea portului permite organizarea unei game largi de activităţi sportive, ca de exemplu regate, care se desfăşoară pe durata a mai multor zile.

turisti_portul_tomis_2.jpgPotenţialul Portului Tomis şi calităţile organizatorice ale CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa au fost dovedite în iulie 1999 cu ocazia Raliului de yachturi Kayra - raliu cu un itinerariu de peste 2000 mile marine în 58 de zile şi escale în 30 de porturi din şase ţări, fiind inclus şi Portul Tomis. Acesta din urmă a fost gazda timp de şase zile pentru 40 de ambarcaţiuni cu o lungime variind între 9 şi 20 m, reprezentând 14 ţări. Se intenţionează ca Portul Tomis să devină o destinaţie importantă pentru navele de agrement costiere care navigă de-a lungul litoralului românesc, cu escale spre sud la Eforie, Costineşti, Neptun, Mangalia sau spre nord, la Mamaia, Midia. Turismul nautic poate căpăta un caracter internaţional, incluzând portul Tomis într-un circuit al Mării Negre.

Textul de mai sus este preluat de pe http://www.portofconstantza.com/apmc

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii