Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma „ghiftuita", favorita pentru locuintele ieftine

ro

04 Aug, 2009 02:52 1924 Marime text
cap_5.jpgGeconst Company a mai avut doi adversari în licitaţie, însă a ieşit câştigătoarea „competiţiei" organizate de Primărie

Societatea Geconst Company SRL s-a abonat la lucrările scoase la licitaţie de Primărie pentru cartierul de locuinţe pentru tineri din Baba Novac.

Prima licitaţie atribuită firmei la care sunt asociaţi Gheorghe Trandafir şi Laurenţiu Cezar a fost cea legată de „lucrări pregătitoare privind terasamente şi îmbunătăţirea terenului de fundare - construire locuinţe ieftine pentru tineri, destinate cumpărării, şi lucrări tehnico-edilitare aferente". Contractul, în valoare de 5.199.203 lei, a fost câştigat de Geconst pe 10 septembrie anul trecut. De atunci, s-a mai făcut şi o suplimentare, în ianuarie 2009, în valoare de 588.652 de lei fără TVA. Ultima achiziţie a celor de la Geconst Company este contractul pentru „lucrări tehnico-edilitare aferente locuinţelor ieftine pentru tineri". Mai precis, societatea a câştigat, în luna iunie a acestui an, un contract de 2.766.738 de lei fără TVA pentru lucrări de construcţii de drumuri, echipament de iluminat stradal, lucrări de amenajare a terenului, de construcţii de linii electrice, dar şi de trotuare.

locuinte_pentru_tineri__066.jpg„Au îndopat puşculiţa PSD"

Geconst Company a mai avut doi adversari în licitaţie, însă a ieşit câştigătoarea „competiţiei" organizate de Primărie. Dacă facem un calcul simplu, vedem că Geconst-ul câştigă de pe urma contractelor cu municipalitatea mai mult de opt milioane şi jumătate de lei. O grămadă de bani, în an de criză. Se pare că apropierea societăţii de Primărie nu este una tocmai întâmplătoare. Presa centrală a titrat că Geconst Company a fost unul dintre finanţatorii campaniei Partidului Social - Democrat pentru alegerile locale din 2004.

În articolul cu titlul „Ghiftuiţi cu bani de la stat au îndopat puşculiţa PSD", apărut în România Liberă, în 2005, se notează că „Geconst Company a obţinut lucrări în valoare de 18,3 miliarde, dar de dat nu a oferit decât 50 de milioane".  Geconst Company îi avea ca asociaţi pe Gheorghe Trandafir, cu 95% din părţile sociale, şi pe Laurenţiu Cezar Scupra, cu cinci procente. Numai că, potrivit Oficiului pentru Registrul Comerţului, pe 21 iulie a.c. s-a efectuat o modificare în actele firmei. Acum, Trandafir apare cu 99% din societate, iar ca asociat cu 1% i s-a alăturat Nicolae Pacea.

După câteva încercări nereuşite, am reuşit să-i contactăm pe reprezentanţii Geconst Company. Aceştia nu au dorit să dea deocamdată informaţii despre contract, însă au spus că vor reveni cu detalii zilele următoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii