Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce se mazileşte CS Tomis?!

ro

01 Feb, 2011 00:00 1952 Marime text
Slabu_-_Slabu_Gheorghe___.jpg"Mi-e greu să cred că implicarea mea în Partidul Poporului ar fi dus la asta. Orice este posibil în ziua de azi, nimic nu este exclus, dar mi-e greu să cred aşa ceva"

"Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă", ne învăţa, la sfârşitul săptămânii trecute, primarul Radu Mazăre, referindu-se la un subiect cu totul diferit. Edilul Constanţei nici nu a realizat cât de bine i se potrivesc spusele situaţiei disperate în care se află clubul de handbal feminin CS Tomis.

Condus (încă) de afaceristul Gică Slabu, clubul nu a mai primit de o bună bucată de vreme ajutor din partea Consiliului Judeţean Constanţa, asta ca să nu mai punem la socoteală Primăria condusă de Mazăre, şef peste un municipiu reprezentat în competiţiile handbalistice feminine de către jucătoarele lăsate acum de izbelişte. Gheorghe Slabu a tras nenumărate semnale de alarmă, însă nu a fost ascultat. O ultimă scrisoare trimisă săptămâna trecută preşedintelui CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu, a primit un răspuns "nemaipomenit". "Am depus săptămâna trecută această scrisoare, prin care am rugat să ne ajute să plătim nişte bani fetelor. Am primit un răspuns prin care ni se spune că vom primi, dar că avem un management prost. Adică eu sunt vinovat", povesteşte Slabu.

Pe culmile deznădejdii

Omul de afaceri se gândeşte deja să se retragă de la CS Tomis, club de care şi-a legat destinul în urmă cu aproape şapte ani, culmea, la insistenţele lui "Nicu" Constantinescu şi al Elenei Frâncu, şefa Direcţiei de Sport Judeţene şi fostă handbalistă: "M-a deranjat chestia asta cu managementul prost. Acum şase, şapte ani, m-au chemat când echipa era în colaps şi am ajuns să facem performanţă. Eu, dacă ies din sportul acesta, vreau să ies pe uşa din faţă. Şi probabil că mă voi retrage în curând, pentru că starea mea de sănătate nu-mi permite să mai stau în tensiunea asta. Să văd eu cine o să poată face mai bine la CS Tomis, să aibă rezultate bune cu banii ăştia". Slabu spune că fetele sunt cu moralul la pământ, că citesc presa şi toate disputele legate de clubul lor şi nu se mai pot concentra la joc, ceea ce a dus şi la rezultatele slabe de pe teren. "Este deznădejde în sufletul meu, în sufletele jucătoarelor. Nu ştiu ce interese ar putea fi la mijloc, cine ar vrea să facă rău clubului sau de ce. Chiar nu înţeleg. Baza sportivă a fost dată în administrarea clubului de către Minister şi nu cred că cineva ar putea avea cum să pună mâna pe ea. Nu mai ştiu... am ajuns la capătul puterilor", spune Slabu.

"Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă"

Pentru a reveni la vorba din popor spusă de Mazăre şi amintită anterior, Gheorghe Slabu spune că pentru a supravieţui, CS Tomis ar avea nevoie de "10% din bugetul HCM-ului". Numai că, din câte se pare, băieţii sunt mult mai norocoşi decât fetele în lumea handbalului constănţean. Cu o achiziţie proaspătă, în persoana jucătorului de naţională Marius Novanc, HCM-iştii nu au de ce să-şi facă griji. Nici nu merită spus că Novanc va câştiga la Constanţa 4.500 de euro pe lună. Numai că, "cine are noroc, are!". Pagina de Internet a Handbal Club Municipal Constanţa ne prezintă conducerea sau, aşa cum se precizează pe site, "echipa: Radu Ştefan Mazăre, Nicuşor Daniel Constantinescu şi Ali Nurhan (consilier local PSD)". Cu asemenea "spate", cum să nu supravieţuieşti crizei şi problemelor financiare?! Asta, ca să nu mai punem la socoteală pleiada de sponsori, aleşi parcă pe sprânceană. Dar de ce nu este ajutat şi CS Tomis?! "Eu nu cred că am deranjat pe nimeni. Eu am o relaţie bună cu toţi. Cred că este un conflict artificial creat", spune Gheorghe Slabu, proprietar, prin firme, al 10% din cazinoul din Mamaia, pe care îl împarte cu societatea Mehmetoglu, condusă de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, om din apropierea primarului Radu Mazăre. Pe de altă parte, nici apropierea de Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu, nu crede că a afectat clubului. Numele lui Gică Slabu a fost vehiculat pentru funcţia de preşedinte al viitoarei organizaţii municipale a PP, asta după ce a fost membru PNL şi a avut o imagine "lipită" de cea a PSD. Dar nu crede în răzbunare: "Probabil că echipa asta nu mai trezeşte sentimente şi se doreşte mazilirea ei. Mi-e greu să cred că implicarea mea în Partidul Poporului ar fi dus la asta. Orice este posibil în ziua de azi, nimic nu este exclus, dar mi-e greu să cred aşa ceva".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 01 Feb, 2011 04:39 ia zi mai gica slabu cum ai ajuns din tobosar la zorile milionar in euro? cum ai luat toata faleza casino mamaia fara licitatie cum ai luat cinema progresul cu acte false cum ai lequoqe cum ai luat imobilul de pe str strfan cel mare cum ai luat cu comisarul de la garda finaciara ionescu cofetaria crizantema cu, ai luat peqo de la cet etc etc-dna tac sri dga la fel-in ce mafie mai esti bagat? te a batut odta dumnezeu dar a doua oara te vede-ce zici de casele de schimb valutar? ia zi cine sint in spatele lor?du te cu dan doiiaconescu la puscarie cu securistul de aldea cu blonda cu dosare de la amanet si cu radu cu contrabanda cu cafea-al quedq w la gaeda financiara