Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COSMOTE pastreaza trendul verde Angajaţii companiei vor putea colecta deşeuri electronice şi surse de iluminat, pe lângă hârtie şi plastic

ro

28 Jul, 2011 01:06 2143 Marime text
cosmote_sigla.jpgProtecţia mediului înconjurător a devenit un obicei în rândul angajaţilor COSMOTE România, care contribuie la sustenabilitatea companiei prin economisirea de apă şi energie. Încă din 2008, prin programul intern Green Office, angajaţii companiei sunt educaţi şi implicaţi în protecţia mediului, aceasta începând cu propriul lor loc de muncă.

Astfel, prin intermediul Green Office s-au colectat 6,25 de tone de deşeuri de hârtie tipărită şi 2,59 tone de plastic, trimise spre reciclare. Deoarece hârtia are nevoie de copaci şi multe alte materiale pentru a fi produsă, angajaţii COSMOTE au redus consumul ei cu 16,4% în anul anterior faţă de 2009 şi cu 6% în 2009 faţă de 2008.

De asemenea, datorită angajamentului echipei COSMOTE şi conştientizării faptului că apa este prea preţioasă pentru a fi irosită, sediile de birouri au consumat cu 30% mai puţină apă în 2010 faţă de anul precedent şi cu 12,75% mai puţină în 2009 faţă de 2008.

Grija pentru mediu a putut fi observată şi la nivelul consumului de electricitate, care a scăzut cu 2,2% anul anterior faţă de 2009 şi cu 7,35% în 2009 comparativ cu anul precedent acestuia, în ciuda unui avans uşor al numărului de angajati.

În plus, angajaţii COSMOTE România vor putea aduce la colectare becuri şi alte surse de iluminat, în containerele speciale operate de partenerul Recolamp, iar de anul trecut, aceştia pot aduce la colectare şi deşeurile electrice şi electronice, precum telefoane mobile şi accesorii, în containerele operate de către Asociaţia Environ.

COSMOTE România monitorizează cu atenţie şi consumul de alte resurse în cadrul companiei, cum sunt combustibilii din parcul auto şi energia electrică în reţeaua de telecomunicaţii.

Programul se derulează şi în societăţile Germanos Telecom România, Sunlight Filiala Bucureşti şi Telemobil.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii