Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local nu se decide daca sa se constituie parte civila in dosarul retrocedarilor

ro

17 Jul, 2010 00:00 2931 Marime text

p1-retrocedari.jpgAleşii locali nu au reuşit să se hotărască dacă se vor constitui sau nu parte civilă în dosarul retrocedărilor în care sunt inculpaţi primarul Radu Mazăre, dar şi mai mulţi funcţionari din Primărie.

Avocatul ales pentru a reprezenta Consiliul Local în această speţă, Ionuţ Neamţu, s-a prezentat ieri în faţa consilierilor pentru a le spune că un nou termen în proces va avea loc pe 8 septembrie şi că ar trebui să se decidă dacă se vor constitui parte civilă. Normal, în această problemă au intervenit atât primarul Radu Mazăre, cât şi Ramona Dospinescu, şefa direcţiei de patrimoniu din cadrul primăriei, ambii inculpaţi în acest dosar. Evident, nedumeriţi de graba constituirii ca parte civilă au fost consilierii liberali Victor Manea şi Constantin Matei, care au considerat că nu ar trebui să se ia o decizie pripită în acest caz. Puţin enervat, avocatul Neamţu a dat-o în bâlbâială încercând să explice Consiliului Local cum stă treaba, însă în ajutorul său a sărit toată partea PSD-istă: Mazăre, Ali Nurhan, George Papari şi chiar Nicolae Bileca. Viceprimarul Decebal Făgădău a propus chiar comandarea unei noi expertize, de către Consiliul Local, pentru a vedea de partea cui este dreptatea: de partea evaluatorului angajat de primărie, sau de cea a DNA-ului.

p5-avocat_-_ionut_neamtu.jpg

Edilul a istorisit din nou povestea retrocedărilor şi a dosarului instrumentat de DNA şi a ţinut să menţioneze că evaluările primăriei, cele puse sub îndoială de anchetatori, au fost făcute de o firmă specializată, contractată de municipalitate în urma unei licitaţii, iar cei de la DNA care au întocmit raportul nu ar fi fost experţi ANEVAR. Mai mult decât atât, Ramona Dospinescu a mai prezentat un capitol al foiletonului, cel legat de vânzarea terenului de sub Cazinoul din Mamaia. Primarul şi directoarea au ajuns în atenţia DNA după ce pământul de sub clădirea din staţiune a fost vândut unor persoane juridice. Pe firul poveştii, obiectul vânzării a fost introdus din domeniul public în cel privat al municipiului, şi apoi a fost vândut, aşa cum sună acuzaţia, la un preţ mult mai mic decât cel al pieţei. Anchetatorii susţin că, în fapt, terenul era parte din plajă şi, în acest fel, proprietate a statului. Prin vânzarea lui de către administraţia publică locală s-a produs un prejudiciu statului.
Într-un final, după o discuţie care nu mai părea să se termine, Radu Mazăre „a tăiat macaroana“ tuturor şi a propus luarea unei decizii în şedinţa de luna viitoare. Nu trebuie să uităm că, în acest moment, terenul, cumpărat de la primăria lui Mazăre, şi clădirea Cazinoului, achiziţionată de la Mamaia SA, aparţin firmelor Mehmetoglu - administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu şi Best Hotels & Tours SRL, a lui Gheorghe Slabu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihaela 18 Jul, 2010 02:25 Orice om,judecator sau om obisnuit de pe strada,daca citeste rechizitoriul vede ca niste terenuri retrocedate prrrintisorilor movila cum se raraia un individ jalnic cand a aparut problema retrocedarii,au ajuns prin interpusi tocmai la cel care le-a retrocedat,la rudele lui sau la acolitii lui.Asa ca ce imp mai are ca valoarea terenurilor e alta si nu aia stabilita de DNA?hotia e hotie si individul cu berete rosii si haine paramilitare ar trebui sa plateasca,nu sa dea inteviuri in baie cu cate o pitipoanca reporteritza sau sa abereze pe la diverse tribune din putul gandirii lui de semidoct.
  • dan 17 Jul, 2010 23:17 problema hotilor e ca nu au furat mult ,nu daca au furat!asta e problema lor.Adica expertiza tot invocata de hoti trebuie sa arate ca paguba e mica nu mare cum zic aia de la DNA:))paranoicul cu uniforma militara se da hot marunt saracu...