Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Class One Romanian Grand Prix, la mana lui Mazare

ro

17 Jun, 2010 04:45 1135 Marime text
barci_-_ionut_barbu.jpg„Căutăm soluţii să ne încadrăm în buget, dar şi aşa avem nevoie de o sumă considerabilă de bani pe vremurile astea. Sub 1.100.000 de euro nu se poate organiza"

Considerat unul dintre cele mai de succes evenimente estivale ale ultimilor ani, Class One Romanian Grand Prix se află anul acesta sub semnul întrebării.

Cei de la Power Marine, organizatorii evenimentului, au anunţat încă de la începutul anului că există posibilitatea ca circuitul să fie mutat în Bulgaria anul acesta, însă, se pare că încă trag de ideea păstrării lui la Mamaia. Asta în condiţiile în care bugetul va fi, cu siguranţă de austeritate, iar autorităţile publice locale, în special Primăria lui Radu Mazăre, nu pare a avea de unde să „sară" cu banii. Cu alte cuvinte, unul dintre cei mai înflăcăraţi susţinători ai cursei de la Siutghiol, Radu Mazăre, ţine în mâinile sale organizarea Class One. Pentru că, aşa cum a explicat Ionuţ Barbu, director al Power Marine, există promisiuni pentru 35% din suma necesară, însă, numai cu condiţia să participe şi autorităţile locale. „Pe mine mă bucură că lumea mă tot întreabă, ceea ce înseamnă că dorinţa publicului încă există. Eu încă mă lupt să reuşesc să strâng bugetul pentru această cursă. Nu am renunţat şi probabil că nu o să renunţ decât pe 29 august când este ultima zi în care ar trebui să se întâmple. Avem strâns aproximativ 35% din buget. Avem scrisori trimise către Ministerul Dezvoltării şi Turismului, către doamna Udrea, cu răspunsuri nu încurajatoare până acum. Nicuşor Constantinescu se zbate şi caută şi el să ne sprijine, Primăria are dificultăţi foarte mari şi înţelegem. Nu există vreo părere sau vreo atitudine din partea noastră cum că nu am înţelege. Din contră, înţelegem, apreciem tot ce s-a făcut şi sperăm să facem în continuare", a declarat Barbu. Acesta a mai precizat că „ar fi mare păcat ca toată investiţia din ultimii ani în acest eveniment, care a promovat o destinaţie turistică să se piardă. Odată ce am ieşit din circuit este foarte greu să reintrăm. Nu poate garanta nimeni. Noi am vrea să rămânem şi nu ne-am oprit să căutăm soluţia".

Buget redus

Se pare că problemele financiare nu i-au speriat pe partenerii comerciali ai celor de la Power Marine, care şi-au arătat în continuare disponibilitatea de a ajuta evenimentul. „Noi avem date în calendar ultimul weekend din luna august. Aceea este data alocată României. Lor le trebuie vreo două săptămâni să ajungă până aici, nouă ne trebuie cam vreo lună şi jumătate să ne organizăm, dar hai să zicem că dacă primesc şi cu o lună înainte răspunsul că avem banii, dar şi garanţiile că avem banii, facem eforturi să ţinem. Evident că bugetul l-am redus la aproape 60% din bugetul altor ani. Nu mai este nevoie să facem investiţii ca în alţi ani, pentru că, spre exemplu, lacul este curat. Suntem la un buget foarte mic. Tăiem din tot ce se poate. Spre exemplu, nu mai avem nevoie de două elicoptere şi o să filmăm cu un singur elicopter, luăm o singură macara, dar ne întindem pe patru zile. Deci căutăm soluţii să ne încadrăm în buget, dar şi aşa avem nevoie de o sumă considerabilă de bani pe vremurile astea. Sub 1.100.000 de euro nu se poate organiza", a explicat reprezentantul Power Marine. Ionuţ Barbu nu a ascuns faptul că atât reprezentanţii Federaţiei de profil, cât şi piloţii, s-au simţit bine în România, ei văzând ţara noastră ca pe o pată de culoare. „Ultima discuţie pe care am avut-o cu preşedintele federaţiei a fost: «Spune-mi câţi bani ai reuşit să strângi, ca să vedem ce putem face de banii ăia». Deci, cam la discuţii de genul acesta am ajuns. Acum avem în jur de 300.000 de euro, dar nu în buzunar, ca să înţelegeţi. Sunt promişi, în condiţiile în care vor contribui şi autorităţile publice. Nicăieri în lume acest eveniment nu se organizează numai din bani privaţi, pentru că la sfârşit, beneficiarul cel mai mare de pe urma unui astfel de eveniment este o destinaţie turistică", a încheiat Ionuţ Barbu. Prima ediţie a Class One Romanian Grand Prix a avut loc în 2007.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii