Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CET plăteşte depoluarea după deversarea de păcură

ro

17 Sep, 2010 01:44 1919 Marime text
cap_6.jpgMiercuri după-amiază, în urma unei avarii la conducta de transport păcură de la Oil Terminal către CET PALAS, la intersecţia străzii Vârful cu Dor cu bulevardului Aurel Vlaicu, câteva tone de păcură s-au scurs în sistemul de canalizare din zonă.

Produsul petrolier au ajuns în staţia de pompare SP0 - Poarta 6 (staţia a fost practic inundată de hidrocarburi) şi de aici, la staţia de epurare Constanţa Sud, la nivelul celor două puncte înregistrându-se pagube însemnate. Încercând să limiteze efectele poluării la nivelul staţiei de epurare, reprezentanţii RAJA Constanţa au scos din funcţiune staţia de pompare SP0 (din punct de vedere tehnologic, staţia nu mai funcţiona la capacitatea optimă din cauza hidrocarburilor deversate), iar produsul petrolier a fost deversat controlat în Portul Constanţa, la nivelul danelor 34 şi 63. În aceste locuri, s-au montat baraje plutitoare pentru limitarea irizaţiilor de produse petroliere, iar ieri s-a acţionat cu navele Depol aparţinând Oil Terminal. În urma cercetărilor efectuate împreună cu reprezentanţii Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral, se va stabili cantitatea de produs petrolier scursă. Având în vedere faptul că sistemul de canalizare poluat se întinde pe o lungime de peste 3 kilometri, dar şi faptul că cele două staţii de pompare şi epurare au fost inundate de hidrocarburi, specialiştii estimează că au fost deversate cantităţi apreciabile de păcură.

Încă se lucrează intens pentru depoluarea şi ecologizarea celor două staţii RAJA Constanţa şi a acvatoriului portuar, danele 34 şi 63.

Respectând principiul european „Poluatorul plăteşte", toate aceste acţiuni, dar şi materialele absorbante necesare, vor fi suportate financiar de către CET Palas.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mao 17 Sep, 2010 12:06 Directoru ala, Tamas, nu-l mai schimba nimeni?? parca este o stanca , nimeni nu-l clinteste...