Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Universitatea Ovidius Seminarul cu tema - „Reindustrializarea Dobrogei – oportunități și perspective”

ro

09 Feb, 2016 21:46 1327 Marime text
În 2013, la inițiativa unui grup de cadre didactice universitare și reprezentanți ai comunității de afaceri, cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Medgidia, s-a constituit Cluster-ul MEDGreen specializat în ecotehnologii și surse alternative de energie. Între proiectele și activitățile derulate, de către membrii Cluster-ului, un loc aparte îl are și elaborarea de documente de poziție față de anumite subiecte de mare interes pentru comunittățile locale. În acest sens, Clusterul MEDGreen lanseaza un nou document de pozitie intitulat „MANIFEST pentru Reindustrializarea Dobrogei”.

Documentul a fost elaborat de către un colectiv de specialiști coordonat de prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, directorul Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie din cadrul Universității „Ovdius” din Constanța și își propune să atragă atenția factorilor de decizie, a specialiștilor, a comunității de afaceri și a altor categorii de persoane interesate asupra necesitații unei implicări la nivel local și regional pentru definirea unor politici de spijinire a activităților industriale cu valoarea adăugată ridicată care să asigure pe termen lung, în mod sustenabil, bunăstare și un trai decent pentru locuitorii din zona Dobrogei.

Documentul va fi lansat oficial la data de 10 februarie în cadrul unui seminar ce va fi organizat în sediul Primăriei din Medgidia cu participarea reprezentanților mediului de afaceri, ai mediului universitar și ai autorităților locale. La eveniment sunt așteptați și specialiști din Germania, Polonia, Austria și Spania. De asemenea, începând cu orele 15, în Aula Magna a Universității "Ovidius" din Constanta va avea loc întâlnirea membrilor delegației EIT Raw Materials cu conducerea universității, studenți și cadre didactice. Pentru mai multe detalii, va punem la dispozitie programul complet al evenimentului. 

Evenimentul din data de 10 februarie, urmează să fie inclus în programul Dezbaterii Naționale privind Educația și Cercetarea Științifică lansat de către Presedinția României.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii