Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neimpozitarea profitului reinvestit - o măsură liberală de relansare economică

ro

21 Jan, 2014 13:43 886 Marime text
Una dintre măsurile esențiale pentru mediul de afaceri, impusă în 2013 de către Guvernul Uniunii Social Liberale pentru a fi introdusă din acest an, a fost reducerea semnificativă a CAS cu 5 puncte procentuale începând cu luna iulie.
Rezultatele urmărite de această nouă măsură vizează un impact bugetar neutru și stimularea angajatorilor prin scăderea consistentă a costului impozitării forței de muncă.

Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, aşa cum a fost asumată pentru mijlocul lui 2014, va atenua decalajul de competitivitate de pe urma impozitării muncii, prin apropierea României de cotele medii din UE. În acelaşi timp, neimpozitarea profitului investit în capital tehnologic ar fi o măsură de relaxare fiscală care ar potenţa şi mai mult capitalizarea mediului de afaceri.

Partidul Național Liberal este de părere că, în condiţiile actuale de profitabilitate a mediului de afaceri, neimpozitarea profitului reinvestit nu fi va o măsură împovărătoare pentru buget, potrivit unor calcule preliminare.
Dincolo de astfel de  calcule, în prim planul dezbaterii trebuie să rămână obiectivul esenţial, şi anume stimularea decisivă a mediului de afaceri, a potenţialului său investiţional, iar impactul va fi şi mai intens dacă facilitatea fiscală va fi extinsă şi pentru investiţiile în clădiri, spaţii de producţie etc.
           
  21.01.2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii