Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului apărării naţionale cu omologul britanic

ro

27 Oct, 2016 09:37 1343 Marime text
În marja reuniunii miniştrilor aliaţi ai apărării, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a avut miercuri, 26 octombrie, la Cartierul General al NATO de la Bruxelles, o întâlnire cu secretarul britanic pentru apărare, Michael Fallon. Întrevederea s-a înscris în seria bogată de contacte bilaterale dedicate consolidării relaţiilor în domeniul apărării, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre Marea Britanie şi România.
        În cursul întâlnirii, au fost reiterate abordările comune privind demersurile aliate de adaptare la noile provocări de securitate, prin implementarea eficientă a deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia. Cei doi oficiali au reafirmat angajamentul pentru realizarea prezenţei înaintate a NATO pe flancul estic al Alianţei, ca element central al consolidării posturii aliate de descurajare şi apărare.
        În context, ministrul Mihnea Motoc a subliniat importanţa sprijinului Marii Britanii, la nivel aliat, pentru implementarea iniţiativelor avansate de România şi validate la Varşovia, în vederea realizării prezenţei înaintate adaptate pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre.
        Secretarul britanic pentru apărare a evidenţiat intensificarea activităţilor de pregătire în comun prin dislocarea de forţe şi capacităţi militare britanice, terestre, aeriene şi maritime, pe teritoriul României şi la Marea Neagră, în cursul anului viitor. Ca parte a efortului de întărire a posturii de descurajare aliate pe segmentul sudic al flancului estic, a prezentat decizia autorităţilor britanice de dislocare, în România, a aeronavelor de luptă Typhoon din cadrul Forţelor Aeriene Regale, în cursul anului 2017, în vederea executării misiunilor de poliţie aeriană şi participării la activităţi de pregătire în comun cu Forţele Aeriene Române.
        Complementar, pe dimensiunea terestră a prezenţei adaptate, au fost discutate posibilităţile de participare cu elemente ale Forţei Întrunite cu capacitate de reacţie ridicată a NATO/VJTF, coordonată de Marea Britanie în anul 2017, la exerciţii comune cu Brigada Multinaţională de la Craiova, pe teritoriul României. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii