Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu a ambasadorului Republicii Croaţia în Romania, Andrea Gustović – Ercegovac, în vizită de rămas bun

ro

15 Jul, 2015 14:44 657 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit-o astăzi, 15 iulie 2015, pe Andrea Gustović – Ercegovac, ambasadorul Republicii Croaţia în România, în vizită de rămas bun, cu prilejul încheierii mandatului în România.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat satisfacţie faţă de evoluţiile pozitive înregistrate pe plan bilateral, atât din perspectiva politico-diplomatică, cât şi economică, în timpul mandatului doamnei Andrea Gustović – Ercegovac în România.

Întrevederea a prilejuit trecerea în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale, cu accent pe importanţa consolidării cooperării în domenii de interes comun la nivel bilateral şi european. Cei doi oficiali au subliniat nivelul foarte bun al cooperării în cadrul UE şi NATO.

Șeful diplomației române a evidențiat importanţa rolului pe care minorităţile croată şi română din cele două ţări, ca şi comunitatea istro-română din Croaţia, îl au în consolidarea şi diversificarea relaţiei bilaterale, acestea reprezentând un puternic liant cultural şi o bază de diversificare a cooperării bilaterale, inclusiv la nivel regional. Bogdan Aurescu a reiterat atenţia deosebită pe care partea română o acordă proiectelor destinate susţinerii comunităţii istro-române din Croaţia, a căror limbă, istro-româna, se află pe cale de dispariţie, nemaifiind utilizată decât de un număr foarte redus de vorbitori (aproximativ 150-200).

Ministrul român a subliniat importanţa impulsionării relaţiilor economice româno-croate, pe baza potenţialului substanţial de cooperare existent, schimburile comerciale înregistrând în cursul ultimului an o creştere semnificativă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii