Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE salută desemnarea expertului român Denisa-Elena Ionete în calitate de Şef al Delegaţiei UE în Ciad

ro

02 Sep, 2015 22:30 821 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate privind numirea  expertului român Denisa-Elena Ionete în poziţia de şef al Delegaţiei al Uniunii Europene în Ciad, în contextul anunţării, la 31 august 2015, de către Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) a  numirii a 19 noi şefi de delegaţii ale Uniunii Europene.

Cu o solidă experienţă de management la nivelul organizaţiilor internaționale, Denisa-Elena Ionete ocupă în prezent funcţia de şef al Unităţii Managementul Crizelor şi Situaţiilor de Fragilitate (Fragility and Crisis Management Unit), Directoratul General Cooperare Internaţională şi Dezvoltare (DEVCO) din cadrul Comisiei Europene.

 “Adresez sincere felicitări doamnei Denisa-Elena Ionete pentru obținerea acestei poziții înalte în structura Serviciului European de Acţiune Externă. Această numire confirmă calitatea experţilor români care ne reprezintă cu succes în cadrul instituţiilor europene şi contribuie la  asigurarea unei prezenţe din ce în ce mai consistente a României în domenii de interes major de pe agenda Uniunii”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.
În acest moment, prezenţa românească în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă se ridică la 15 persoane, din care 8 în centrala de la Bruxelles şi 7 în delegaţiile UE.
 
Informații suplimentare:
Timp de opt ani (1998-2006), doamna Denisa-Elena Ionete a ocupat funcţia de ofţer de programe UNICEF în Gabon, Nigeria, Palestina şi Afganistan.
De asemenea, printre poziţiile ocupate anterior de doamna Ionete se numără cea de funcţionar NATO (iunie 2006-septembrie 2011) şi cea de şef al Unităţii Managementul Crizelor şi Situaţiilor de Fragilitate/Fragility and Crisis Management Unit (2011-prezent) în cadrul Comisiei Europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii