Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE

ro

02 Dec, 2013 20:06 1011 Marime text
În această perioadă, care precede Sărbătorilor de Iarnă, polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor din Constanța au acţionat și vor acționa pentru a combate evaziunea fiscală în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe, băuturi alcoolice şi în domeniul comerţului cu obiecte provenite din import.
 
Astfel, poliţiştii au organizat un număr de 9 de acțiuni în cadrul cărora au fost verificate peste 30 de societăţi comerciale, fiind constatate 4 infracţiuni de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 60.000 lei și au fost aplicate 30 sancţiuni contravenţionale în valoare de 35.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 272 de kilograme de carne, legume și fructe, cu o valoare totală de 2.150 lei.
 
Cu ocazia verificărilor efectuate la două societăți comerciale, polițiștii au constatat faptul că administratorii acestora au omis înregistrarea în parte a veniturilor obținute din vânzarea de băuturi alcoolice, respectiv nu au înregistrat în contabilitate produsele achiziționate, aducând un prejudiciu statului de peste 60.000 lei. Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea cu numărul 241/2005.

COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii