Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbalul adevărat se joacă între prieteni! Cupa Prieteniei Bergenbier- pașaportul fotbalului românesc către Rio!

ro

06 Feb, 2014 18:17 2828 Marime text
București, 6 februarie 2014 - Fotbal românesc la Rio de Janeiro la vară: aceasta este provocarea pe care o propune Bergenbier tuturor românilor! Cupa Prieteniei Bergenbier, lansată astăzi, va fi cea mai mare competiție de fotbal între prietenii din România. După un maraton de derby-uri la nivel național, finala se va disputa pe plaja Copacabana, în Rio de Janeiro, Brazilia.

Competiția a fost lansată pe singurul heliport aflat la înălțime, din centrul Bucureștiului, de către cinci sportivi de elită din România, care au improvizat un schimb de pase între prieteni. Leonard Doroftei, Mihai Leu, Valentin Porcișteanu, Marius Urzică și George Purice au dat startul inscrierilor în Cupa Prieteniei Bergenbier și au demonstrat că fotbalul între prieteni nu ține cont de loc sau de vreme, ci doar de entuziasmul participanților la joc.
Pentru a participa în Cupa Prieteniei Bergenbier, prietenii trebuie să formeze o echipă de cel puțin 6 jucători și rezerve (minim o rezervă și maxim patru rezerve). Echipele se vor înscrie pe pe sistemul primul venit, primul servit pe site-ul www.cupaprieteniei.ro, unde vor găsi și regulamentul complet al competiției.

Fazele zonale ale Cupei Prieteniei

Pentru acest turneu, România va fi împărțită în două zone: Est si Vest. Competiția cuprinde două turnee finale, unul pentru zona estică a țării, altul pentru zona de vest. 15 orașe din fiecare zonă vor fi gazde ale competiției din martie până în mai, urmând ca peste 1.000 de echipe să participe în prima fază a competiției, câte 32 în fiecare localitate.
 
Programul competiției este:

- Perioada 28 Februarie – 02 Martie: Târgu Jiu, Craiova, Rm.Vâlcea
- Perioada 07 – 09 Martie: Iași, Suceava, Piatra Neamț
- Perioada 14 – 16 Martie: Oradea, Timișoara, Arad
- Perioada 22 – 23 Martie: Bistrița, Târgu Mureș, Brașov
- Perioada 29 – 30 Martie: Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Sibiu
- Perioada 04 – 06 Aprilie: Târgoviște, Pitești, Ploiești
- Perioada 12 – 13 Aprilie: Deva, Reșița, Turnu Severin
- Perioada 25 – 27 Aprilie: Buzău, Constanța, București
- Perioada 03 – 04 Mai: Zalău, Satu Mare, Baia Mare
- Perioada 10 – 11 Mai: Bacău, Galați, Brăila

Turneul final

Echipa campioană din fiecare oraș și alte două echipe de pe locul 2 (câte una de la Zona de Est, respectiv Vest, prin tragere la sorți) vor merge la turneul final din fiecare zonă. Clujul va găzdui pe 16-17 mai cele mai bune echipe din Zona de Vest, iar pe 23-24 mai cele mai bune echipe din Est vor concura la Bacău.

Fotbalul românesc merge la Rio!

Finala Cupei Prieteniei Bergenbier se va disputa între cele două mari câștigătoare din Zona de Est și Zona de Vest. Cele mai bune echipe de fotbal între prieteni, din România, vor călători la începutul lunii iunie pentru meciul anului în Brazilia. Acolo se va desfășura, chiar pe nisipul plajei Copacabana din Rio, ultimul act al Cupei Prieteniei BERGENBIER.
“Bergenbier sprijină valorile adevărate ale fotbalului, cele care aduc prietenii împreună și transformă orice meci într-un motiv de bucurie. Tocmai de aceea am creat acest concept dedicat în exclusivitate ECHIPELOR FORMATE DIN PRIETENI, pentru care nu contează rezultatul meciului pe care l-au jucat, ci experiențele trăite și, cu siguranță, berea de după meci. Pentru că fotbalul între prieteni nu poate dezamăgi niciodată, fotbalul românesc merită să ajungă la Rio!”, a declarat Mihai Bonca, director de marketing Bergenbier SA.
Regulamentul complet, programul de joc și locația desfășurării fiecărei faze a turneului pot fi găsite pe site-ul oficial al competiției: www.cupaprieteniei.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii