Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vodafone Toate conversațiile de pe rețelele sale sunt ascultate

ro

06 Jun, 2014 23:03 1665 Marime text
Vodafone, una dintre cele mai renumite companii de telefonie mobilă din lume, a făcut publice date privind existența unor cabluri secrete care le permit agențiilor guvernamentale să asculte toate conversațiile de pe rețelele sale, acestea fiind utilizate la scară largă în unele din cele 29 de țări din Europa și nu numai în care compania de telecomunicații îsi desfășoară activitatea.

Vodafone face aceste dezvăluiri în ideea de a se pune capăt utilizării tot mai largi a rețelelor de telefonie mobilă pentru spionarea cetatenilor.

Compania susține că aceste cabluri secrete sunt conectate direct la rețeaua sa și a altor grupuri de telecomunicații, ceea ce le permite agențiilor secrete să asculte sau să înregistreze conversații live, și, în anumite cazuri, să localizeze un client.

În Albania, Egipt, Ungaria, India, Malta, Qatar, România, Africa de Sud și Turcia este ilegală divulgarea de informații obținute prin înregistrarea sau interceptarea convorbirilor și a mesajelor telefonice.

În aproximativ șase dintre țările în care operează Vodafone, legea fie obligă operatorii de telecomunicații să instaleze cabluri de acces direct sau le permite guvernelor să faca acest lucru. Compania nu a dorit însă să facă publice numele țărilor în cauză. Motivația? Anumite guverne ar putea lua măsuri prin încarcerarea personalului său.

Sistemele de acces direct nu necesită mandat, iar companiile nu dețin nicio informație cu privire la identitatea sau numărul de clienti monitorizați. Supravegherea în masă se poate întâmpla în orice retea de telecomunicații, fără ca agențiile secrete să fie obligate să justifice acțiunile lor companiilor implicate.

Sursa: știripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii