Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Evaluare naţională Rezolvarea subiectelor la Limba şi literatura română

ro

23 Jun, 2014 10:28 8995 Marime text
La această oră, absolvenţii de clasa a opta susţin prima probă a Evaluării naţionale, examenul scris la Limba şi literatura română. La primul subiect, absolvenţii de clasa a VIII-a au primit un text la prima vedere din poezia “Rânduri pentru Anul Nou“, de Ion Minulescu, pe baza căreia aceştia au avut de rezolvat mai multe cerinţe, anunţă gandul.info. Cei 167.000 de absolvenţii de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluare Naţională 2014 primesc două subiecte, cu mai multe cerinţe fiecare. Ministerul Educaţiei a publicat pe edu.ro modele de subiecte şi bareme pentru examenul de la finalul clasei a VIII-a. Primul subiect va fi notat cu 42 de puncte, cel de-al doilea cu 36 de puncte, iar 12 puncte vor fi acordate pentru modul în care a fost redactată lucrarea.
În 2014, rezultatele de la Evaluare Naţională 2014 vor conta mai mult pentru admiterea la liceu. Ministerul Educaţiei a decis ca de anul acesta media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Update


La primul subiect, absolvenţii de clasa a VIII-a au primit un text la prima vedere din poezia "Rânduri pentru Anul Nou“, de Ion Minulescu. Pe baza acestuia, elevii au avut de rezolvat cinci cerinţe: sinonime pentru trei cuvinte, explicarea unei virgule, precizarea măsurii primelor două versuri ale poeziei, numirea a două trăsături ale genului liric şi explicarea titlului. Tot pe baza acestui text, absolvenţii claselor a VIII-a au avut de redactat o compunere în care să-şi exprime opinia despre semnificaţia mesajului poeziei semnate de Minulescu.
La subiectul al doilea, elevii au avut de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text publicistic la prima vedere. La ultimul punct, elevii au avut de redactat o naraţiune de 80-150 de cuvinte în care să povestească o întâmplare petrecută în timpul unui eveniment organizat la şcoală, în cadrul căruia au întâlnit un scriitor contemporan.

Update 2

Rezolvarea subiectelor la Limba Română de la Capacitate 2014 are loc la Adevărul Live, luni, după încheierea examenului. Cei care se pregătesc de această primă testare pot urmări lecţia video în care o profesoară de română arată cum se rezolvă o variantă de subiecte de la Evaluarea Naţională 2014. Cei care doresc sa urmareasca emisiunea pot accesa link-ul http://adevarul.ro/educatie/scoala/examen-capacitate-2014-rezolvarea-subiectelor-limba-romana-evaluarea-nationala-8_53a7d6590d133766a8d1d7f3/index.html
 
Sursa: gandul.info



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii