Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACIA „Unde se duc milioanele din taxa de liniște?“

ro

22 Apr, 2015 14:29 1210 Marime text
Oamenii de afaceri din Constanța cotizează cu sume impresionante la bugetul local. De ani buni, aceștia sunt obligați să plătească celebra taxă „pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea acitivităților economice în Constanța, Mamaia și Sat Vacanță”.
 
Serviciul Public de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Constanța a precizat, la o solicitare a Asociației Constanța Ia Atitudine (ACIA), că la nivelul anului 2014 a fost încasată suma de 6.611.826 de lei. De asemenea, Virginia Uzun, directorul executiv al SPIT, a spus că la data de 31 martie 2015 a fost încasată taxa în valoare de 3.641.909 lei. „La nivelul anului 2015, pentru taxa menționată, în evidențele noastre fiscale sunt înregistrați 31.337 de debitori, din care 16.356 au achitat-o integral la data de 31 martie 2015”, a precizat aceasta.
 
„Am solicitat primăriei, conform legii, să ne comunice nu numai câți bani s-au strâns din această taxă, ci și cum au fost cheltuiți. Din păcate, nu am primit răspuns decât la prima parte. Întrebăm însă din nou, public: pe ce s-au cheltuit peste 6,6 milioane de lei? Vedem cu toții în oraș că intersecțiile sunt pline ce cerșetori, că spargerile s-au înmulțit, știm că firmele preferă (și în unele cazuri sunt obligate) să-și păzească sediile apelând la firme specializate de securitate. Nu vrem să credem că banii se duc, așa cum presa relatează despre alte contracte ale primăriei, către firme apropiate unora din conducerea ei. Pentru a ne risipi îndoielile noastre și ale constănțenilor, dar și pentru a nu încălca legea, primăria este datoare cu un răspuns”, a precizat Andrei Popescu, președinte ACIA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii