Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu Un vot favorabil în cazul Vosganian ar fi creat un precedent pentru cenzurarea deciziilor Guvernului

ro

14 Feb, 2015 14:25 1133 Marime text
Călin Popescu-Tăriceanu susţine că un vot în favoarea cererii formulate în cazul lui V.Vosganian ar fi creat precedentul ca orice decizie a Guvernului sau altor autorităţi publice să fie cenzurate de procurori,opinând că intervenţia şefului statului arată o continuare a politicii fostului preşedinte informează Mediafax.

Reacţiile critice după ce senatorii au respins cererea de ridicare a imunităţii lui Varujan Vosganian pun „sub semnul întrebării capacitatea Senatului de a discerne într-o problemă extrem de serioasă şi gravă", apreciază preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit unui comunicat.

El susţine că intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis după votul din Senat reprezintă „o critică fără menajamente".

„Nu mai departe de luni, 9 februarie, preşedintele Iohannis declara în plenul Camerelor reunite următoarele: «Îmi doresc un Parlament puternic (...) Parteneriatul preşedintelui cu Parlamentul răspunde nevoii de a restabili încrederea în această instituţie fundamentală a democraţiei». După votul din Senat, parteneriatul propus de Preşedinte pentru restabilirea încrederii s-a transformat într-o critică fără menajamente faţă de opinia exprimată de majoritatea senatorilor", se arată în comunicat.



Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii