Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriza de la pompă Cu ce preţ iei azi un litru de benzină

ro

14 Jan, 2015 09:45 2979 Marime text
 
Prăbuşirea cotaţiilor la petrol s-a resimţit şi în România, unde preţurile carburanţilor au început să scadă. Cu toate acestea, transportatorii avertizează că tarifele se vor menţine la acelaşi nivel, şi-aşa cu 40% mai mic decât media europeană.

Totodată, reprezentanţii industriei alimentare spun că preţul carburanţilor şi a energiei reprezintă cel mult 6% din preţul final al mărfurilor. Prin urmare, chiar dacă acestea se vor ajusta cu noile preţuri ale carburanţilor, influenţele vor fi reduse. Pe de altă parte, reprezentanţii marilor şi micilor comercianţi din ţară spun că ar fi de acord să ieftinească prodesele la raft, însă decizia ţine de furnizori şi transportatori, relatează gandul.ro.

Preţurile la carburanţi au scăzut ca urmare a prăbuşirii cotaţiior la petrol pe bursele internaţionale. În România, litrul de benzină a scăzut şi sub cinci lei la câteva pompe din ţară.

Chiar şi aşa, românii nu au motive să aştepte ieftiniri şi alte produse. O spun transportatorii şi reprezentanţii patronatelor din industria alimentară contactaţi de gândul.


Sursa: gandul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii