Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt vizate alte 11 persoane Dosarul ”Moşia Brătienilor”, în care este urmărit penal ginerele lui Băsescu, de la PICCJ la DIICOT

ro

19 Jan, 2015 17:46 1087 Marime text
Dosarul „Moşia Brătienilor”, privind retrocedări ilegale de terenuri din Argeş, în care este urmărit penal şi avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, şi în care este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, ca parte civilă, a fost trimis de la PICCJ la DIICOT, informează Mediafax.

Preşedintele Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, a fost întrebat, astăzi, într-o conferinţă de presă, dacă s-a stabilit un prejudiciu în dosarul „Moşia Brătienilor”, el afirmând că de acest caz se va ocupa DIICOT. Dosarul a fost preluat de această structură după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa, relatează Mediafax.

„Prima problemă este legată de modul în care s-a stabilit cine are dreptul acolo. Acolo a fost o evaluare de zece milioane de euro, o hotărâre judecătorească prin care am fost obligaţi să dăm, pentru că acolo nu ANRP şi nu comisia a evaluat şi a aprobat evaluările, acolo o instanţă a spus să se plătească potrivit raportului de evaluare, fără ca cineva să deschidă acest raport. Nu ştiu ce se va întâmpla, înţeleg că a spus procurorul general Niţu că s-a rezolvat conflictul de competenţă, pentru că nu se ştia care Parchet din România trebuie să verifice. Am înţeles că se va ocupa DIICOT, ceea ce înseamnă că Parchetul General a făcut o evaluare acolo şi a stabilit valoarea prejudiciului", a afirmat Băeşu.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în 11 aprilie a fost începută urmărirea penală într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, iar în 26 mai a fost dispusă urmărirea penală şi în cazul lui Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru fals şi înşelăciune. Alături de Radu Pricop, în acest dosar sunt vizate alte 11 persoane. De asemenea, în dosar este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, care parte civilă, relatează Mediafax.

Sursa: Mediafax
Sursa foto: eva.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii