Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stil de viață sănătos Dobrogenii nu par fani ai fructelor

ro

16 Jan, 2015 23:54 1383 Marime text
 
Aproape trei sferturi dintre români au un stil de viață sănătos și mănâncă fructe și legume în fiecare zi, potrivit unui studiu recent făcut la noi, dar și în alte 22 de țări, informează Știrileprotv.ro.

Șapte din zece români spun că pentru ei un stil de viață sănătos înseamnă să treacă des pe la piață, consumă în fiecare zi fructe și legume si aproape jumătate dintre ei susțin că sunt fani ai alimentelor naturale, cât mai puțin procesate, dacă se poate, luate direct de la țară.

Situația e mai nuanțată atunci când analizăm fiecare regiune în parte. De pilda, cei din Banat, Crisana si Maramures acorda mai multa atentie alimentatiei. Aproape 8 din zece locuitori din aceste zone, definesc stilul de viata sanatos prin consum de fructe si de legume. Si 57% dintre ei prefera produsele proaspete, naturale.

La polul opus s-ar afla dobrogenii, care nu par fani ai fructelor. 67% dintre cei intervievati fug de ele. In aceleasi ape se scalda si bucurestenii, in conditiile in care doar 37% dintre locuitorii Capitalei tin cont de alimentele proaspete, cat mai putin procesate sau gatite.


Sursa: Stirileprotv.ro
Sursa foto: Știrileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii