Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Steaua, obligată să joace două meciuri cu porțile închise în cupele europene

ro

25 Feb, 2015 10:33 885 Marime text
Echipa de fotbal Steaua București va fi nevoită să dispute următoarele două meciuri de acasă în cupele europene cu porțile închise, în urma deciziei Comisiei de Disciplină a UEFA, a anunțat clubul din Ghencea pe site-ul său oficial, potrivit Agerpres.

„Roș-albaștrii'', care trebuie să achite și o amendă de 20.000 de euro, au fost sancționați de forul continental în urma incidentelor din timpul partidei cu Dinamo Kiev, din ultima etapă a grupelor Europa League.

„Motivul pentru care a fost luată această decizie este acela că spectatorii au folosit lasere, au aruncat torțe și au afișat un banner cu tentă rasistă în timpul jocului cu Dinamo Kiev, abateri prevăzute de articolele 14 și 16-2 (literele c și d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA'', precizează clubul, în comunicat.

Steaua a pierdut cu 0-2 meciul din 11 decembrie, cu Dinamo Kiev, prin golurile marcate de Andrei Iarmolenko (71) și Jeremain Lens (90+4), ratând calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League.

Singurele persoane cărora le va fi permis accesul la jocurile cu porțile închise sunt 75 de persoane din delegațiile celor două cluburi, inclusiv jucătorii, jurnaliștii acreditați, cu condiția ca acreditările să fie nominale și însoțite de o copie a actului de identitate, iar lista acestora să fie trimisa către UEFA cu cel târziu 24 de ore înainte de începerea partidei, forțele de ordine și firma de securitate, personalul administrativ al stadionului, maxim 75 de angajați UEFA sau parteneri ai UEFA, menționează comunicatul.

Clubul Steaua precizează că va ataca decizia cu apel.

Steaua a mai jucat în stagiunea trecută a Europa League un meci cu porțile închise, cel cu Aalborg, câștigat cu 6-0, pe 18 septembrie.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii