Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul CNA la DNA Sesizări false împotriva Taraf TV?

ro

03 Apr, 2015 23:41 2043 Marime text
 
Postul de manele Taraf TV, deținut de familia Prigoană, ar fi unul dintre canalele pentru care șefa CNA, Laura Georgescu, a ajuns din nou la DNA, zilele trecute. Mai multe sesizări false ar fi fost făcute împotriva postului TV pentru ca acesta să nu mai obțină prelungirea licenței de emisie, informează paginademedia.ro.

Comunicatul DNA nu menționează postul de televiziune, dar datele prezentate în document conduc direct către televiziunea fondată de Silviu Prigoană.

Paginademedia.ro prezintă ce spune comunicatul, dar și ce s-a întâmplat în ședința de prelungire a licenței Taraf TV, care a avut loc acum un an.

Ce spune DNA:

„În cazul unuia dintre posturile TV sancționate, la momentul analizării cererii de prelungire a licenței, în cursul anului 2014, contrar metodologiei de până la acel moment, la dosarul constituit pentru prelungirea licenței, din dispoziția suspectei Laura Georgescu, au fost anexate mai multe sesizări false, anterioare acelui moment și care deja fuseseră soluționate prin sancționarea cu amendă, ceea ce a condus la o amânare a deciziei de prelungire pentru mai multe săptămâni. În tot acest timp, în spațiul mediatic s-a transmis că postul respectiv a rămas fără licență, ceea ce a afectat în mod direct activitatea acestuia.”

Ce s-a întâmplat în realitate:

Singura situație care corespunde descrierii DNA este prelungirea licenței Taraf TV. În ianuarie 2014, ședința în care Taraf TV a cerut prelungirea licenței a fost una neobișnuită. Când s-a discutat cererea televiziunii, CNA a anexat și câteva sesizări ale unor telespectatori, relatează paginademedia.ro.

Ce spuneau câteva dintre reclamațiile suspectate a fi false: 

Reclamaţia din 12.12.2013: Vă rog din suflet să faceţi ceva şi să interziceţi videoclipurile aproape porno de pe acest post. Sunt  scârboase, vă rog din suflet să le opriţi. Este inadmisibil că ziua în amiaza mare să vedem astfel de videoclipuri, mai ales copiii noştri. Cel mai bine ar fi să aibă o oră de difuzare după 23:00-24:00 , dar ziua este inadmisibil.

Reclamaţia din 16.12.2013: Cel mai mult m-au scârbit obscenităţile  şi melodiile afone  de pe Taraf Tv, canal care am considerat că este monopolizat de bande de ţigănoşi fără educaţie muzicală şi cu prost gust vestimentar asociat cu decolteuri fesiere de o obscenitate potrivită  pentru orele când copiii dorm, după 22:00 seara.

Potrivit comunicatului DNA, postul TV „urmare a sancționării repetate și a neprelungirii licenței, în condițiile prezentate anterior, postului tv respectiv i-au scăzut încasările din publicitate, cu peste 600.000 lei”. informează paginademedia.ro

Reamintim că, joi, Laura Georgescu a fost chemată la DNA pentru a i se aduce noi acuzații în dosarul în care este urmărită penal. Potrivit comunicatului DNA, șefa CNA și-ar fi obligat angajații să facă reclamații false în cazul a șapte posturi de televiziune, ceea ce a dus la amendarea unora dintre ele. Ca urmare, angajații CNA implicați sunt și ei urmăriți penal în legătură cu întocmirea de documente false.


Sursa: paginademedia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii