Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciile de urgenţă au deficit de personal. Ministerul Sănătăţii vrea suplimentarea cu 500 de posturi

ro

19 Nov, 2016 15:05 1099 Marime text
Serviciile de urgenţă, Ambulanţă şi UPU - SMURD au deficit de personal de mai bine de zece ani, când legislaţia a blocat angajarea unei persoane până când nu erau eliberate şapte posturi, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABIF), Alis Grasu, pentru news.ro, precizând că acum Ministerul Sănătăţii vrea suplimentarea cu 500 a numărului de posturi.

„Urgenţa medicală la nivel Bucureşti-Ilfov este asigurată de echipaje ale SABIF, UPU - SMURD şi serviciile private de ambulanţă aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru consultaţii la domiciliul şi transport neasistat. Deficitul de personal este la toate categoriile, la toate tipurile de ambulanţe ar fi necesare echipaje în plus", a spus Alis Grasu.

Managerul SABIF a explicat că, de peste 10 ani, deficitul de personal este de aproape 50 la sută.

„Deficitul de personal este real şi nu a apărut peste noapte, vine de peste zece ani. Vine din anii în care putea fi angajat un om dacă plecau şapte din instituţie. S-au creat posturi vacante la Bucureşti, în 2013 erau 688 de posturi vacante şi nu aveam voie să le scoatem la concurs. Până în 2013, am fost finanţaţi de Casa de Asigurări de Sănătate, finanţaţi din venituri proprii exclusiv. În 2013, am fost trecuţi ca sursă de finanţare, la Ministerul Sănătăţii şi prin această trecere s-au tăiat din statul de funcţii cele 688 de posturi vacante (la nivel naţional e vorba de 3.000 de posturi), ceea ce a permanentizat deficitul de personal de aproape 50 la sută", a adăugat Alis Grasu .

Ea a precizat că, în  2014, Ministerul Sănătăţii a încercat modificarea HG 144/2010, prin suplimentarea cu 500 de posturi a serviciilor de ambulanţă din România, dar nu a reuşit.


Sursa foto: news.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii