Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, blocată de zăpezi și viscol. Situația la zi de la Centrul de Coordonare Integrată al MAI

ro

08 Jan, 2017 13:07 2150 Marime text
Centrul Național de Coordonare Integrată, activat 24 de ore din 24, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, monitorizează și conduce toate acțiunile de intervenție, în zonele afectate de fenomenele meteorologice severe. Situația, ca urmare a fenomenelor meteorologice, se prezintă astfel:
 
În prezent, traficul rutier este în continuare închis pe unele căi rutiere din 6 județe (Constanța, Galați, Iași, Tulcea, Suceava și Vaslui).
 
Totodată, sunt închise circulației Autostrada A2 (pe tronsonul Lehliu Gară - Constanța) și A4, precum  și 19 sectoare din 15 drumuri naționale.
 
În acest moment, nu sunt semnalate persoane blocate pe drumurile din județele afectate, mai sunt doar 51 de persoane evacuate din autoturisme din cauza imposibilității deplasării pe unele drumuri din județul Constanța. Astfel, la Medgidia sunt cazate 48 de persoane la un hotel, iar la Valea Dacilor – 3, cazate în Centrul de întreținere autostradă.
 
 
 
Din totalul intervențiilor medicale, din ultimele ore, 102 au fost pentru gravide și 29 pentru persoane dializate.
 
Pentru preîntâmpinarea unor situații grave, s-a intervenit pentru relocarea a 324 persoane fără adăpost în unitățile de primiri urgențe sau în locații ale autorităților locale.
 
De asemenea,  pe 4 drumuri naționale din județele Buzău, Galați și Iași (DN 22, DN 26, DN 26A și DN 28) se circulă îngreunat.
 
Circulația feroviară se desfășoară cu restricții pe 10 linii de cale ferată (Alexandria – Zimnicea, Caracal – Banu Mărăcine, Caracal – Corabia, Ciulnița – Călărași Sud, Făurei – Buzău, Roșiori Est – Turnu Măgurele, Roșiori Nord – Drăgănești Olt, Șendreni – Independența, SRCF Constanța și SRCF Galați).
 
De asemenea, toate porturile de la Marea Neagră sunt închise.
 
La nivelul aeroporturilor, nu sunt înregistrate restricții de trafic aerian.
 
În punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții, cu excepția PTF Zimnicea și Turnu Măgurele, la frontiera cu Bulgaria, unde nu se desfășoară activități specifice de trecere din cauza imposibilității transbordării cu BAC-ul.
 
La nivel național, MAI sprijină intervenția echipelor specializate care intervin pentru remedierea avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică  în localități din 11 județe.
 
Încă de ieri dimineață, la solicitarea ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a fost realizat și pus în aplicare un Plan de acțiune pentru măsuri privind situațiile de risc, care pot apărea din cauza temperaturilor foarte scăzute, preconizate pentru perioada următoare.
 
Se va acționa pentru degajarea căilor rutiere și redeschiderea traficului pe drumurile închise, transportul în siguranță al persoanelor care au nevoie urgentă de asistență medicală și reluarea alimentării cu energie electrică în localitățile unde se înregistrează încă probleme. Se estimează redeschiderea unor tronsoane de drumuri naționale, în orele următoare.
 
În aceste condiții, recomandăm în continuare cetățenilor să fie foarte atenți și să se informeze din timp asupra rutelor pe care circulă, să respecte atenționările autorităților, să nu încerce să forțeze accesul pe drumurile blocate și să semnaleze orice situație de urgență la  numărul unic 112.
 
Intervențiile în zonele afectate de ger și ninsori vor continua până la restabilirea situației de normalitate.
 
În ultimele 24 de ore, peste 16.700 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne  - 8.807 polițiști, 5.381 pompieri și 2.576  jandarmi cu 8.816 mijloace tehnice au acționat la nivel național pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo severe în cadrul dispozitivelor de ordine publică și intervenție.
 
În tot acest timp, în județele aflate sub incidența fenomenelor meteo, au fost efectuate 4.207 intervenții medicale de către SMURD și serviciile de ambulanță.
 
Conform datelor centralizate la nivelul Ministerului Transportului, la nivel național, s-a acționat cu un număr de 777 utilaje care au utilizat peste 1.680 de tone de material antiderapant și alte materiale.
 
În orașul Videle din județul Teleorman a fost oprită alimentarea cu gaze naturale timp de aproximativ 10 ore, ca urmare a formării unui dop de gheață pe conducta magistrală de alimentare. Preventiv, au fost dislocate forțe și mijloace în cazul în care s-ar fi impus evacuarea Spitalului de Pediatrie și Centrului pentru persoane cu handicap. Operațiunea nu a fost necesară deoarece alimentarea cu gaze naturale s-a reluat la ora 00.06.
 
De asemenea, o situație deosebită a fost semnalată în comuna Negrești din județul Constanța, unde a fost necesară intervenția echipelor medicale pentru 2 persoane (1 femeie însărcinată cu contracții și 1 bărbat cu dureri toracice). Au fost trimise resurse, dar din cauza drumurilor impracticabile și a unor defecțiuni tehnice, s-a reușit preluarea pacienților în jurul orelor 18.50, predarea acestora în siguranță la Spitalul Județean Constanța având loc în data de 08.01.2017, în jurul orelor  01.30.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii